Sådan får du dit barn til at sove igennem om natten (video)

Jeanette Wegge-Larsen er en erfaren søvncoach, der dagligt hjælper forældre med at understøtte deres børns…

Forstoppelse og ondt i maven: Førstehjælp til baby (video)

Hjertelig velkommen til denne hjemmebehandlings-guide i zoneterapi som du kan bruge til din baby eller…

Den gode putning (video)

Optimer dit barns søvn: Ekspertråd fra Sovecoach Jeanette Wegge-Larsen om den gode putning og natlige…

De 3 bedste punkter til bedre babysøvn af zoneterapeut Katrine Birk (video)

Hej, jeg hedder Katrine Birk og jeg har udgivet bogen som hedder Tryk og glad…

Opdag hvordan trykmassage kan skabe ro ved sengetid for dit barn (video)

Børns biologiske rytme kan gøre dem ekstra energiske ved sengetid. Men med de rette rutiner…

Sen afnavling - Et omdiskuteret emne

Det har i mange år været praksis at klippe navlestrengen, eller afklemme den, så der kunne tages en blodprøve fra den inden den var færdig…

Rebozomassage – Noget alle gravide bør kende til

Jeg har interviewet doula Christina Hedegaard aka Mama Christina om rebozomassage. En af Christinas helt store passioner er at udbrede denne massageform. Hun har altid et…
september 05, 2024

Den glemte viden om fødsler

under FØDSEL

Den glemte viden om fødsler

"Når din tankegang er ude af harmoni med virkeligheden lider du. Når din tankegang er i harmoni med måden tingene er på, føler du dig…

Dit barn elsker at sove sammen med dig

I vores kultur har vi en stærk overbevisning om, at vores børn ret hurtigt skal sove igennem på egen værelse, og helst ikke skal komme…

Måltidet skal være en hyggelig stund - ellers bliver vi skuffede og sure

Vi har ofte høje forventninger til stemningen ved måltiderne. Det er nemlig et af de få tidspunkter på dagen, hvor hele familien er samlet. Derfor…
september 02, 2024

Igangsættelse - Skal jeg det?

under FØDSEL

Igangsættelse - Skal jeg det?

Når terminsdatoen nærmer sig, genkender mange gravide, at de bare ønsker at føde. Og med vores videnskab og samfund idag, har vi da også muligheden…

Fødslens betydning for amningen

Den gode amning starter ofte ved fødslen og fødselsoplevelsen, men det er ikke så velkendt og udbredt, HVOR vigtig fødslen faktisk er for ammeetableringen. En…

5 ting du bør vide inden du skal føde

Kære kommende mor. Der er så mange ting at forholde sig til, når man skal have børn i dag. Tilmed sker der store besparelser på hele…
august 27, 2024

En rolig ammeopstart

under AMNING

En rolig ammeopstart

Her er mine bedste råd til dig der gerne vil have en rolig ammeopstart:  Ro på: Sæt ambitionerne ned. Lige når du har født, er…

Oxytocin og zoneterapi: En naturlig form for fødselsmodning (video)

Hormonet Oxytocin, der er mest kendt som "kærlighedshormonet", spiller en central rolle for hvordan vi har det. Hormonet udløses ved kærtegn og berøring, men vidste…

Dit sensitive kejsersnitbarn

under FØDSEL

af Anne Ruby

Har du født dit barn ved kejsersnit? Oplever du, at barnet er sensitivt, uroligt, svært at trøste? Læs med her – der er en helt…

Hvem vil du vinke farvel med? Dig.

Små børn vil allerhelst være sammen med deres mor og far. Sådan er det bare. Det er ikke altid muligt at opfylde det ønske hos…

MME og maveproblemer Besvaret

Hej Lena,

Jeg håber sådan, at du kan hjælpe mig, da jeg ikke har haft held af at finde kvalificerede bud andre steder. 

Min søn blev født 4 uger for tidligt men er nu knap 14 uger og har egentlig trivedes siden fødslen. Jeg måtte desværre opgive at amme ham (til min store sorg) og han har fået flaske siden han var 2-3 uger.

Vi har prøvet Baby&Me og Allomin syrnet som han begge gylpede utroligt meget af og af især Allomin blev han meget urolig og generet i maven når han havde spist.
Vi er så endt med Nan Sensilac som han nu har fået længe og det går egentlig ok - der er f.eks væsentligt mindre gylp - men det er stadig ikke helt uden bøvl.

Jeg har hele tiden fået at vide at børn der får flaske får en lidt mere fast afføring og mere grønlig og at de gerne skal have afføring hver dag. Intet af dette er tilfældet for min søn. Han kan godt have afføring flere dage i træk men for det mest er det hveranden og en gang imellem hver tredje.

Afføringen er IKKE fast og den er fortsat karrygul. Jeg har egentlig ikke indtryk af at han er forstoppet - jeg har læst mig frem til at vandig afføring kan være skjult forstoppelse. Det er ikke sådan totalt vandigt men - ja, beklager - noget tyndt mudder. Han har ikke problemer med at komme af med det når det kommer men det er jo noget værre svineri hver gang og jeg tænker, at det burde kunne være anderledes, da han jo også har lidt bøvl med maven - luft der indimellem gør lidt ondt på ham, de der dage uden afføring, mere gylp og uro op til afføringen kommer (jeg ved altid hvornår den er på vej).

Jeg forsøgte et par dage at skifte en enkelt af hans flasker ud med almindelig Nan i håb om at det måske kunne gøre det lidt fastere men det generede hans mave lige så meget som Allominen og han blev meget urolig i kroppen og ked af det efter den flaske.

Har du et kvalificeret bud på hvad jeg kan gøre?

Jeg ved jo godt at babyers tarmsystem lige skal modnes men nu er han næsten 14 uger og der sker ikke rigtig nogen forandring med hans afføring. Jeg har overvejet om man skulle prøve at give ham mælkesyrebakterier eller jeg skal prøve at skifte en flaske ud med blå Allomin istedet men jeg er efterhånden nervøs ved at gøre noget i frygt for bare at gøre det værre og det er også lidt frustrerende at blive ved med at bruge penge på noget der ikke dur.
Men skulle du nu kunne genkende dette scenarie fra andre du har mødt og ved hvad der har hjulpet eller du har nogle gode råd, så ville jeg være noget så taknemmelig.

 •  Spurgt 2 år siden  •  af Gaia M

1  Svar

Kære Gaia. 

Tak for din henvendelse. Undskyld det sene svar. 

Jeg har svaret dig før, men det må være forsvundet. 
Jeg læser du har forsøgt rigtig meget for at tilfredsstille din lille søn. 
Ja tarmene udvikles meget de første måneder. - jeg tænker din lille søns tarmsystem har brug for en afbalancering.
Det lyder som en blokering med det gylperi.  Det t kan udføres hos en kinesiolog eller en Zoneterapeut. Det bør være en, der er specialiseret i babyer.  
Jeg har rigtig gode erfaringer med det. Jeg er selv kinesiolog ved siden af min Sundhedspleje - så jeg har selv set den tydelige forbedring. 
Jeg vil anbefale at du fortsætter med Nan sensitiv - 
Jeg anbefaler ikke mælkesyre bakterier på nuværende tidspunkt. 
Vedr. Den store portion tynd afføring vil jeg anbefale du gemmer bleen og lader sundhedsplejersken se den næste gang i ses. Bed evt. gerne om et ekstra besøg. 
Jeg håber mit svar ig mine forslag til handling kan give dig ro på. 

Mvh
Lena Dyhrberg 
Sundhedsplejerske 
Besvaret 2 år siden  •  af Lena Dyhrberg

Log venligst ind for at besvare

januar 19, 2015

Snak med dit barn, FØR det kan tale, med Babytegn!

 Er du tørstig? Sulten? Eller hvad er der galt, lille skat?  Hvis du har et med barn i alderen 0-3 år, kender du sikkert frustrationen…
april 17, 2021

Sådan vælger du den rette løbecykel til dit barn

Der var engang en lille pige ved navn Emma. Hun havde altid ønsket sig en løbecykel, så hun kunne følge med sine venner og lege…
april 26, 2016

Giftstoffer i danske børns urin

Giftstoffet glyphosat er en af de aktive giftstoffer i sprøjtemidlet Roundup, som anvendes i stor stil i landbruget som sprøjtegift mod ukrudt. Det er også…
januar 05, 2014

Sund mad som byggesten

under KOST

af Min Barsel

Børn har brug for sund og nærende mad, som kan tilføre kroppen de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for, for at vokse og…
august 27, 2024

En rolig ammeopstart

Her er mine bedste råd til dig der gerne vil have en rolig ammeopstart:  Ro på: Sæt ambitionerne ned. Lige når du har født, er…
januar 05, 2014

HIV hos gravide

Gravide kvinder bliver idag tilbudt en screening for HIV, og stort set alle gravide kvinder blev screenet i 2010. 45 kvinder blev i 2010 fundet hiv-positive, 35 af disse…
juni 15, 2015

Efterveerne – Den traumatiske fødsel

”Vi er så vant til at tænke på fødsler som noget udelukkende positivt og glædeligt og glemmer derfor, at en fødsel kan udvikle sig til…
juni 01, 2015

Småbørns familieforeningen SAMFO

For tiden debatteres det mange steder, om de danske småbørn ville være bedre tjent uden den tidlige start og omfattende pasning i vuggestue og dagpleje.…
februar 09, 2018

Glutenfri muffins med sorte bønner

Hvorfor ikke gøre dine muffins en hel del sundere og erstatte det hvide mel med sorte bønner? Denne glutenfri opskrift fra Louisa Lorang vil revolutionere…
  • 5 magiske punkter mod din babys maveproblemer (video)

    5 magiske punkter mod din babys maveproblemer (video)

    Det er en lettelse at hjælpe sin baby af med maveproblemer - og det lærer du nu! Ved hjælp af zoneterapi og akupressurpunkter, kan du behandle hjemmefra ganske ufarligt og enormt effektivt.  I nedenstående guide får du nogle af de mest effektive punkter til hjemmebehandling af forstoppelse, luft i maven og mavekneb. Du behøver ikke følge…

    5 magiske punkter mod din babys maveproblemer (video)

    Det er en lettelse at hjælpe sin baby af med maveproblemer - og det lærer du nu! Ved hjælp af zoneterapi og akupressurpunkter, kan du behandle hjemmefra ganske ufarligt og enormt effektivt.  I nedenstående guide får du nogle af de mest effektive punkter til hjemmebehandling af forstoppelse, luft i maven og mavekneb. Du behøver ikke følge…

  • Spædbørns søvn: Alt du behøver at vide

    Spædbørns søvn: Alt du behøver at vide

    Søvn er en vigtig del af spædbørns udvikling, og det er derfor vigtigt, at dit barn får nok søvn. Søvn hjælper barnet med at vokse og udvikle sig, og det er også vigtigt for barnets humør, energi og kognitive funktioner. Spædbørn har forskellige søvnmønstre, og det er ikke unormalt, at de vågner flere gange om…

    Spædbørns søvn: Alt du behøver at vide

    Søvn er en vigtig del af spædbørns udvikling, og det er derfor vigtigt, at dit barn får nok søvn. Søvn hjælper barnet med at vokse og udvikle sig, og det er også vigtigt for barnets humør, energi og kognitive funktioner. Spædbørn har forskellige søvnmønstre, og det er ikke unormalt, at de vågner flere gange om…

  • Dit barn elsker at sove sammen med dig

    Dit barn elsker at sove sammen med dig

    I vores kultur har vi en stærk overbevisning om, at vores børn ret hurtigt skal sove igennem på egen værelse, og helst ikke skal komme ind og forstyrre mor og far om natten. Det er ret synd, for vores unger elsker at sove sammen med os, eller i samme værelse med os, og jeg oplever,…

    Dit barn elsker at sove sammen med dig

    I vores kultur har vi en stærk overbevisning om, at vores børn ret hurtigt skal sove igennem på egen værelse, og helst ikke skal komme ind og forstyrre mor og far om natten. Det er ret synd, for vores unger elsker at sove sammen med os, eller i samme værelse med os, og jeg oplever,…

  • Dit sensitive kejsersnitbarn

    Dit sensitive kejsersnitbarn

    Har du født dit barn ved kejsersnit? Oplever du, at barnet er sensitivt, uroligt, svært at trøste? Læs med her – der er en helt naturlig forklaring – og også en masse du selv kan gøre for at hjælpe dit barn!   Børn født ved kejsersnit, kommer til verden lidt mindre forberedte end børn født…

    Dit sensitive kejsersnitbarn

    Har du født dit barn ved kejsersnit? Oplever du, at barnet er sensitivt, uroligt, svært at trøste? Læs med her – der er en helt naturlig forklaring – og også en masse du selv kan gøre for at hjælpe dit barn!   Børn født ved kejsersnit, kommer til verden lidt mindre forberedte end børn født…

  • Penge til forældre: Børnepenge, børnebidrag, enlig forsørgerydelse, børneydelse

    Penge til forældre: Børnepenge, børnebidrag, enlig forsørgerydelse, børneydelse

    Vi kan alle opleve forandringer i livssituationen indimellem. Næsten halvdelen af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse og mange forældre står tilbage i følelsesmæssig og økonomisk kaos. Mange forældre får tvillinger og det er selvfølgelig dobbelt op på glæden, men også på ressourcerne, herunder økonomien. Så hvordan er det nu med de der tilskud? Læs…

    Penge til forældre: Børnepenge, børnebidrag, enlig forsørgerydelse, børneydelse

    Vi kan alle opleve forandringer i livssituationen indimellem. Næsten halvdelen af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse og mange forældre står tilbage i følelsesmæssig og økonomisk kaos. Mange forældre får tvillinger og det er selvfølgelig dobbelt op på glæden, men også på ressourcerne, herunder økonomien. Så hvordan er det nu med de der tilskud? Læs…

  • Hjælp dit barn til en døgnrytme fra 3-4 måneders alderen

    Hjælp dit barn til en døgnrytme fra 3-4 måneders alderen

    Allerede fra 3-4 måneders alderen kan du begynde at hjælpe din baby med at søvnen bliver mere struktureret. Fra dit barn er 3-4 måneder er det nemlig muligt at arbejde hen mod en døgnrytme hvor barnet sover godt både om dagen, om aftenen og om natten og hvor barnet naturligt er lidt længere vågen i dagstimerne. Ifølge sundhedsplejerske Helen…

    Hjælp dit barn til en døgnrytme fra 3-4 måneders alderen

    Allerede fra 3-4 måneders alderen kan du begynde at hjælpe din baby med at søvnen bliver mere struktureret. Fra dit barn er 3-4 måneder er det nemlig muligt at arbejde hen mod en døgnrytme hvor barnet sover godt både om dagen, om aftenen og om natten og hvor barnet naturligt er lidt længere vågen i dagstimerne. Ifølge sundhedsplejerske Helen…