Du er her:min barsel»Privat Jordemoder»Privat Jordemoder Midtjylland»Jordemoder Signe Yde - Herning

Jordemoder Signe Yde - Herning

 jordemoderen nu 

    Jordemoder Signe Yde
    Sigkvarteret 11, 7400 Herning
    jordemodersigneyde@gmail.com
    +45 2016 0127
   www.jordemodersigneyde.dk

 

signe yde fotoJeg blev uddannet jordemoder på UCN Aalborg i 2018. Efter min uddannelse begyndte jeg at arbejde i Herning, men efter nogle år har jeg opdaget, at det ikke er selve fødslen, der tænder min passion for jordemoderfaget. Jeg er mere optaget af hele processen omkring at bringe et nyt liv til verden. Fertilitet, graviditet, fødsel og barsel - alle disse faser i en kvindes liv er så meget mere end blot en fødsel i sig selv.

En fødsel er en hård og krævende oplevelse for mange kvinder, og graviditetsprocessen kan spille en stor rolle i forhold til at forberede kroppen til fødslen. Der er mange ting, man kan arbejde med under graviditeten for at sikre, at kroppen er mest muligt i balance og klar til en fødsel med mindst mulige komplikationer, smerter og på kortest tid.

Jeg har arbejdet som offentligt ansat jordemoder i flere år, og min erfaring omfatter både jordemoderkonsultationer, fødegange, svangre- og barselsgange. Jeg har oplevet, at tid desværre er en faktor, der ofte er begrænset i det offentlige system, og jeg tror på, at der kan gøres mere for at støtte op om kvinder i graviditeten, op til fødslen og i barselsperioden.

Derfor har jeg valgt at starte som privatpraktiserende jordemoder, og jeg håber, at du vil give mig muligheden for at følge dit forløb og sammensætte det efter dine specifikke behov. Jeg har gennemført en række relevante uddannelser og kurser, herunder en uddannelse som jordemoder ved UCN Aalborg, et rebozomassagekursus, et obstetrisk akupunkturkursus og et gravidmassagekursus.

 

Jeg tilbyder bl.a.:

Rebozomassage i Herning

Rebozomassage er en mexicansk måde at give massage på, og gives med et sjal. Det er meget effektivt for en krop, der oplever spændinger eller smerter. Formålet med rebozomassage er nemlig at løsne op for spændte ligamenter og muskler. Spændingerne vil simpelthen blive strukket og rystet ud af kroppen.
Massagen kan også være gavnlig, hvis et barn ligger i 'underkropsstilling' op til uge 36, og før eventuelle forsøg på at vende barnet på sygehuset. Målet her er at afslappe ligamenterne i bækkenet, samt at ryste barnet ud af bækkenets indgang for at give det bedre mulighed for at vende sig.
Rebozomassage kan også bare være en afslappende oplevelse - især i de sidste stadier af graviditeten, når det hele kan føles tungt.
Nogle af øvelserne er fra universet af Spinning Babies, og vi sammensætter dem efter kroppens behov og den enkelte situation.

 

Fødselsmodning i Herning

Når en gravid kvinde nærmer sig sin termin, er det naturligt at blive utålmodig. De fleste ønsker at undgå en medicinsk igangsættelse, som normalt anbefales i uge 41+5. Men op til en fjerdedel af gravide bliver alligevel sat i gang af en eller anden årsag. En medicinsk igangsættelse kan være en hård proces, som ofte indebærer nogle dage med piller til at modne livmoderhalsen, derefter udtømning af vand og sidst et vestimulerende drop.

Hvis du ønsker at gøre noget aktivt for at få kroppen til at gå i fødsel, kan fødselsmodning med akupunktur, hindeløsning eller rebozomassage være noget for dig. Jeg tilbyder en række kombinationer, så behandlingen kan tilpasses din krop.

Fødselsmodning med akupunktur er en behandling, der kan hjælpe med at forberede kroppen til fødslen og formindske behovet for en medicinsk igangsættelse. Studier viser, at fødselsmodning med akupunktur fra uge 36+0 kan medføre et 30% mindre behov for medicinsk igangsættelse og reducere den aktive fase af fødslen samt mindre behov for medicinsk smertelindring.

Akupunkturbehandlingen fra uge 36+0 skal ses som en forberedende behandling og har til formål at gøre kroppen så klar og modtagelig som muligt til fødslen. Behandlingen tager udgangspunkt i det, kroppen fortæller den har behov for, og kan omfatte afslapning, balance i hormonerne, ressourcer, ro i tankerne, energi til livmoderen, og mere. Dette afgøres i den første behandling, og forløbet tilrettelægges derefter.

Den fødselsmodnende akupunktur anbefales en gang ugentligt fra uge 36+0 og to gange ugentligt fra uge 40+0. Fra uge 40+0 ændres akupunkturbehandlingen til en mere styrkende behandling for at skabe "stormvejr" i livmoderen og bløde op for livmoderhalsen. Jo mere tegn kroppen giver på fødsel, des kraftigere arbejdes der med punkterne. Hvis en medicinsk igangsættelse skal foretages inden termin, kan den kraftigere behandling begynde en uge før. 
Det samme gælder sig med hindeløsninger og igangsættelser. Jeg tilråder to hindeløsninger med et par dages interval op til en igangsættelse. Er du blot gået over termin, og ønsker at sætte maksimalt skub i fødselshormonerne, tilbyder jeg også hindeløsning. Se mere i mine kombinationspakker.


Gravidmassage

En graviditet kan være en stor udfordring for kroppen. Oplev en forkælelse med gravidmassage. Nyd blide, afslappende massageteknikker, der giver en varig følelse af velvære. Jeg bruger kun naturlige olier og har en speciel graviditetsbriks med en åbning til mave og bryster, så du kan ligge på maven selv om du er højgravid. 


Jordemoderkonsultation

Offentlige sundhedstjenester tilbyder jordemoderkonsultationer i visse uger af din graviditet med op til 3 måneders mellemrum i de første tre besøg, og intensivering i den sidste måned for at overvåge barnets vækst og position.
Men hvis du ønsker mere hyppige eller et enkelt besøg mellem de offentlige konsultationer, tilbyder jeg privat jordemoderkonsultation med en times tid til dig og din partner. Vi kan tale om alt, hvad der optager dig, uanset om det er stort eller lille. Jeg kan tage blodtryk, analysere urin, undersøge barnets stilling og størrelse, og lytte til hjerteslaget.
Alle mine ydelser er dækket af Sygeforsikring Danmark.


Jeg vil gerne følge dit forløb, når du gennemgår denne livsændrende oplevelse, og jeg håber, at jeg kan bidrage til at gøre denne proces så smertefri, afslappet og positiv som muligt for dig.