Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Nyheder»Pas på de små i juletravlheden
søndag, 02 december 2018

Pas på de små i juletravlheden

Skrevet af 

Julen er hjerternes fest, og det er så hyggeligt at pynte op og tænde lys i denne mørke tid. Men vi skal huske at tænke på, at julepynt og levende lys også er dragende for husets mindste beboere. Placer derfor dine levende lys med ekstra omhu og uden for rækkevidde af små hænder.

Det er især de helt små børn, det vil gå ud over når der her i december måned sker brandulykker. 

Hvert år er op mod 1000 børn mellem 0-4 år involveret i en brandulykke. Der hvor der kan ske størst skade er hvis der går ild i noget, og det er desværre også den hyppigste årsag til brandulykker i Danmark.

De dragende levende lys

Levende lys er dragende. Vær derfor opmærksom på at placere lys og dekorationer så langt uden for børns rækkevidde, at de heller ikke ville kunne nå lysene ved hjælp af stole og andet, som de kan kravle op på.

Fjern lightere og tændstikker, som langt oftere kommer til at ligge fremme i julen.

Gå desuden aldrig fra tændte stearinlys og lad ikke lysene gå ud af sig selv.

Placer lys, så de kan brænde frit  med rigelig afstand til pynt og gran. Undgå levende lys på juletræet. 

Det er også en god idé at have noget vand i nærheden hvis uheldet skulle være ude, f.eks en vandkande eller vandforstøver. Endelig bør du tjekke om brandalarmerne virker som de skal.

Det er altså oftes juledekorationer og levende lys der er synderne, men også ovne og kogeplader som de små brænder sig på mens forældrene har travlt med juleforberedelserne.

 

 

 

(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize