Du er her:min barsel»Artikler»Fødsel»Effektiv fødselsmodning med zoneterapi (video)

Effektiv fødselsmodning med zoneterapi (video)

Skrevet af 

Fødselsmodning og igangsættelse med zoneterapi, kan være en naturlig støtte for den gravide gennem graviditet og fødsel.

Når man taler om fødselsmodning og igangsættelse med zoneterapi, betragtes det som en naturlig støtte til gravide kvinder under graviditeten og op til fødslen. Zoneterapi fokuserer holistisk på at fremme ro og balance i krop, sind og ånd, hvilket kan hjælpe med både fysisk og mental forberedelse til fødslen.

Ved at stimulere specifikke reflekszoner på fødder og ben, som korresponderer med forskellige organer og systemer i kroppen, sigter zoneterapien mod at fremme afslapning, regulere hormoner og optimere blodcirkulationen.

En afslappet krop kan nemmere åbne sig

Først og fremmest er målet, at få den gravide til at slappe af i sin graviditet, hvilket er essencielt for at kroppen kan modnes og i sidste ende kan åbne sig og "give slip" og barnet kan fødes.

Hvis zoneterapien skal nå at virke optimalt, anbefales det, at få et par behandlinger i løbet af graviditeten (se i videoen hvornår du bør få behandlingerne), og igen op til fødslen, hvis din jordemoder taler om at ville sætte fødslen igang medicinsk. 

Zoneterapi kan her bruges til at løsne bækkenet og åbne livmoderhalsen, men kan også fremme en generel følelse af ro, velvære samt reducere stress.
Ved at styrke kroppens naturlige processer, fremmes en mere harmonisk og naturlig start på fødslen, hvilket kan være gavnligt for både mor og barn.

Camilla Willumsen, forfatter til Dit barn - dine beslutninger, og tilhænger af naturligt og bevidst forældreskab, interviewer her zoneterapeut Isabell Maria Axil, som hjælper den gravide med fødselsmodning og igangsættelse.

Hvis du er gået over tid og din jordmoder anbefaler medicinsk igangsættelse, så anbefaler Isabell Axil, at du får en eller to behandlinger inden den medicinske igangsættelse startes op, og i næsten halvdelen af tilfældene kan medicinsk igangsættelse undgåes.

Udover fødselsmodning og igangsættelse, kommer vi også forbi emner som etablering af amning og brystbetændelse. 

Se hele interviewet herunder: 

Effektiv fødselsmodning med zoneterapi interview med zoneterapeut Isabell Maria AxilOm Camilla Willumsen
Camilla Willumsen Dit Barn Dine Beslutninger Min Barsel 
Camilla Willumsen udgav i 2023 bogen “Dit barn - dine beslutninger.

Camilla er uddannet lærer og cand.pæd. og har siden sin første fødsel i 2011 været optaget af præ- og perinatal psykologi, aware parenting og fødselskultur.

Camilla ønsker med sine interviews at være med til at udbrede naturlige og effektive metoder som et supplement til det eksisterende sundhedsvæsen.

Hun samarbejder med helhedsorienterede fagfolk og inspirerer og støtter (kommende) forældre til at træffe bevidste valg og prioritere det, der er vigtigst. Camilla udbyder foredrag, undervisning og rådgivning. Hendes første barn er født på Rigshospitalet og hendes andet barn er født hjemme.

Camilla tilbyder helhedsorienteret rådgivning i indrestyret forældreskab. Se mere om Camilla Willumsen's rådgivning

Du kan booke en online helhedsorienteret rådgivning i indrestyret forældreskab med Camilla og købe bogen her 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL