Min Barsel
Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Du er her:min barsel»Fødsel»Kvindevisdom
 
 

Kvindevisdom

Skrevet af 

Kvindevisdom - den visdom vi kvinder bærer inden i – bare fordi vi er kvinder.

Er det muligt, at du kan få og skabe en lykkelig barselstid med din mand og jeres nye familie efter fødslen? Og hvad med fødslen? Vil din mand være der, hvordan vil i reagerer overfor hinanden og hvordan vil du reagerer? Har du overhovedet indflydelse på din graviditet og hvordan du kommer til at have det som gravid?

Alle de her spørgsmål er spørgsmål vi sjældent snakker om, men som jeg mener er essentielle når du skal går fra at være kvinde til at være kvinde OG mor.

For det er den transformation fødslen er symbol på. Nok fødes der et barn. Du giver liv til det barn, der har vokset ni måneder inde i din livmoder. Men du giver også liv til at en mor skal bo inde i dig. Det hårde arbejde, uvisheden, det grænseoverskridende og uprøvede som alle sammen er elementer i en fødsel, tjener på en måde som en styrkeprøve, der forbereder dig på dit moderskab.

Måske har du hørt kvinder sige, ”jeg har født, nu kan jeg klare alt”. Og sådan er det. En fødsel er skelsættende i en kvindes liv. Mange kvinder får på et tidspunkt i livet en trang til at blive mor. Det ligger indgroet i vores DNA, at vi i vores kvindeliv skal transformere os – udvikle os om du vil, og det gør vi blandt andet gennem moderskab.

Den visdom du har, bare fordi du er kvinde

Så hvilket perspektiv giver det på fødslen, at hvis du vælger at se på fødslen som en gateway, der forbereder dig på, at du skal være mor? At hormoner, indre samtaler, åndelige samtaler og udholdenhed hjælper dig med, at kunne inviterer moderen indenfor i dit liv?

Modsat, hvilket perspektiv giver det på fødslen, at vi vælger at se fødslen som noget skræmmende og noget vi bare må igennem for vi vil jo rigtig gerne have den der baby i vores familie?

Vælger du den første model, vælger du udfra det jeg kalder kvindevisdom. Den iboende kraft i dig, der accepterer og ved, at du er kvinde, hvis liv byder på x-antal ”prøvelser”, der ikke skal ses som straffe, men som snarere skal ses som den opgave du har taget i din familie, fordi du er stærk, vis og kan gøre det. Også rent biologisk set.

Når du lever ud fra din kvindevisdom siger du ja til at stole på din indre stemme. Du siger ja til at tro på, at du er stærk og centrum i din familie. Du siger også ja til, at du er stærk og sårbar på samme tid, fordi du ved, at sårbarhed ikke betyder at du er svag, men at du er stærk på sådan en livs-energi-måde, der gør at du kan leve i dyb respekt med din mand, familie og dit nærmiljø.

Dig som centrum i familien

Jeg ser et billede tegne sig i forbindelse med en fødsel af et barn, hvor de kommende forældre ikke rigtig er sikre på, hvilken plads de har til denne begivenhed. Overfor hinanden og i forhold til fødslen.

Jeg ser fædre, let nervøse, sidde i stolen, der altid står ovre i hjørnet, enten passive eller nervøst vimsende rundt. "Hvordan er jeg en god støtte for min kvinde, hvornår skal jeg byde min hjælp til?" "Måske skal jeg også bare sidde her, jeg er jo alligevel bare i vejen", forestiller jeg mig den indre dialog kan være.

På den anden side står en mom-to-be, der også er lidt usikker på det hele og som kigger på jordemoderen med øjne der siger, "sig til mig, hvad jeg skal gøre, nu er veerne startet".

Intet af ovenstående er forkert.

Dog kan det, at du inkluderer kvindevisdom i din forberedelse til din fødsel gøre, at du kan slippe din usikkerhed, du kan tryg overgive dig til fødslens krafter fordi du ved, at din krop kan, du ved, hvor du har din mand og han ved, hvilken vigtig rolle han spiller på jeres barns første fødselsdag.

Der er stor forskel, når disse roller er sat op.

Sig ja til, at du er centrum i familien

Du er fyrtårnet i jeres familie. Du er den beskyttende mor, der holder om jeres lille ny og din mand er beskytteren af dig og jeres baby. Han er beskytteren og vogteren af hele familien og sådan skal du også behandle ham.

Vi danske kvinder har fået en tendens til og en overbevisning om, at vi kan alting og også gør alting bedst, hvis vi gør det selv. Sagen er, at vi med denne overbevisning afmonterer vores mænd og svigter vores indre kvindevisdom.

Når du siger ja til, og begynder at se dig selv som centrum for jeres familie, så vil du opleve, at du kan skabe det du ønsker dig.

At være centrum i familien betyder ikke, at du får ret til at bestemme alt og dominere. Det betyder snarere, at du hver dag siger ja til og tager ansvar for at forholde dig til, hvordan du har det og hvad du har brug for.

Når du skal være mor, bliver det mere vigtigt end nogensinde, at du kan udtrykke dine behov. Vi kvinders humør kan svinge på minutter, fordi vi oftest lever ud fra vores følelser. Når ikke vi har et barn, der kræver vores fulde opmærksomhed, kan vi tage os sammen og lave overlevelsesstrategier, men det kan vi ikke når babyen først ligger på brystet.

Vi må som fyrtårnet i familien melde klart signal: ”jeg har brug for et kram” ”når jeg kigger på dig bliver jeg så forelsket” ”jeg har virkelig lyst til dig, vil du ikke knalde mig”

Det der sker når du melder klart ud er, at du er tro mod dig selv og gør din mand tryg.

For mænd kommunikerer klart. De er logiske. Når du giver din mand sikkerhed på, at han ved hvor du er følelsesmæssigt og ikke pludselig eksploderer, så tør han også komme tættere på. (Det gode er, at du undgår at eksplodere hvis du har kontakt med og opfylder dine behov.)

Når du melder klart ud, så taler du til hans iboende kraft, der er at være beskytteren. I stedet for at kaste ham frem og tilbage i et spil mellem at ønske hans hjælp og affeje ham, fordi han ikke gør det godt nok, trækker du tingene hjem til dig, kommunikerer klart ud fra dig selv og lader ham tage ansvar for de ting der er indeholdt i hans ”arbejdsaftale”.

At have en mand, der er tryg i rollen som beskytter er uvurderlig. Når du skal føde, amme, gå til jobsamtale, når du skal give dig hen til nye højder når I har sex, når du skal gå efter dine drømme og smile til verden.

Men hvordan får du egentlig kontakt til din kvindevisdom? Læs mere om det i artikle
Din livmoder som dit feminine kraftcenter


Pssst! Kunne du tænke dig at få sparring og råd og vejledning af Jordemoder Sophie?

Så hop over i Klub MB og stil hende et spørgsmål


 

Sophie Louise Puck

Sophie Puck er jordemoder og ekspert og inspirator for kvindevisdom.

Hun har lavet Danmarks første og eneste Online fødselsforberedende program: Waouw, vi skal være forældre, som har fokus på den kvinde og mand der skal blive mor og far. Læs mere om det her

Som jordemoder arbejder Sophie for, at kommende forældre skal opleve fødslen som fredfyldt, magisk og med plads til både manden og kvinden.

Sophies mission er, at du som mor og kvinde skal tro på og kender din indre visdom som kvinde, samt give din mand plads til at udfolde sig i sin rolle, så I sammen kan skabe en familie med opfattelsen af, at I er det bedste team fyldt med kærlighed, respekt og anerkendelse.

Se mere om Jordemoder Sophie


   *   *   *   

Vidste du, at Jordemoder Sophie sidder parat i Klub MBs ekspertpanel, og er klar til at besvare spørgsmål fra dig?  

 

Hjemmeside: www.sophiepuck.com/HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL

 
Cron Job Starts