Opdel eventuelt hverdagene i kød-, fisk- og vegetardage, så det passer med budgettet.
Hold fokus på basisvarerne
Basisvarer som mælk, smør, ost, æg, kartofler, gulerødder, mel, kornprodukter, havregryn, ris og pasta, er prismæssigt ikke så langt væk fra priserne på de samme varer som ikke er økologiske.
Hvis du sørger for at have et økologisk basislager er du nået langt procentmæssigt uden den helt store merudgift.
Hvis du har tiden kan du bage dit eget brød på baggrund af økologiske ingredienser. Der findes mange opskrifter på nettet på langtidshævede brød. De skal blot røres sammen om aftenen og kan bages om morgenen uden det store besvær.
Brug kreativiteten
Vær lidt kreativ når du tænker i nye retter og søg inspiration til økologiske retter på nettet eller invester i en god økologisk kogebog.
En kilde til inspiration kan også være at abonnere på en økologisk grøntsagskasse som bliver leveret direkte til din hoveddør. Alt efter kassens grøntsag-variation vil du måske skulle afprøve nye råvarer inspireret af kassens indhold af opskrifter. Du sparer tiden og slæbet - og måske også penge, ved at undgå supermarkedet og de fristelser der lurer der.
Vær desuden på forkant med ugens tilbud af økologi, og vær opmærksom på holdbarheden på varene i dit køleskab, så du får brugt varerne op i stedet for at skulle kassere dem.