Du er her:min barsel»Artikler»Kost»Økologi behøver ikke være dyrere

Økologi behøver ikke være dyrere

Skrevet af 

Vil du gerne leve mere økologisk, uden at det nødvendigvis skal koste dig mere, må du bryde med vanetænkningen.

Ifølge Økologisk Landsforening, handler det faktisk bare om at ændre en smule på madvanerne, planlægge lidt mere og udnytte råvarerne til fulde for at kunne opnå en kost på 75% økologiske varer, uden at det behøver koste mere.
 

Lad grøntsagerne styre måltiderne

Det drejer sig om at lade grøntsagerne, og ikke kødet styre måltidet. 

Brug sæsonens grøntsager, som er springfyldte med smag og næring, og byg måltidet op omkring disse.

Flere større butikskæder er efterhånden ved at få et økologisk kødsortiment, der er større end de økologiske hakkede oksekødsbakker der har været tilgængelige nogle år. Men der er stadig meget økologisk kød, hvor prisforskellen i forhold til de konventionelle produkter er stor.

Vegetariske dage kan udjævne den merpris, du betaler for de økologiske kødvarer.

Opdel eventuelt hverdagene i kød-, fisk- og vegetardage, så det passer med budgettet.
 

Hold fokus på basisvarerne

Basisvarer som mælk, smør, ost, æg, kartofler, gulerødder, mel, kornprodukter, havregryn, ris og pasta, er prismæssigt ikke så langt væk fra priserne på de samme varer som ikke er økologiske.

Hvis du sørger for at have et økologisk basislager er du nået langt procentmæssigt uden den helt store merudgift.

Hvis du har tiden kan du bage dit eget brød på baggrund af økologiske ingredienser. Der findes mange opskrifter på nettet på langtidshævede brød. De skal blot røres sammen om aftenen og kan bages om morgenen uden det store besvær.
 

Brug kreativiteten

Vær lidt kreativ når du tænker i nye retter og søg inspiration til økologiske retter på nettet eller invester i en god økologisk kogebog.

En kilde til inspiration kan også være at abonnere på en økologisk grøntsagskasse som bliver leveret direkte til din hoveddør. Alt efter kassens grøntsag-variation vil du måske skulle afprøve nye råvarer inspireret af kassens indhold af opskrifter. Du sparer tiden og slæbet - og måske også penge, ved at undgå supermarkedet og de fristelser der lurer der.

Vær desuden på forkant med ugens tilbud af økologi, og vær opmærksom på holdbarheden på varene i dit køleskab, så du får brugt varerne op i stedet for at skulle kassere dem.

 

 

Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL