Du er her:min barsel»Nyheder»Børnefamilier smider mest økologi i indkøbsvognen
onsdag, 17 februar 2016

Børnefamilier smider mest økologi i indkøbsvognen

Skrevet af 

Det er hovedsageligt børnefamilier, der lægger økologiske varer i indkøbsvognen, når de er ude at handle. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Der er en stigende tendens, der indikerer, at danskerne putter flere økologiske varer i vognen, og uddannelse og bopæl har også noget at gøre med den opadgående kurve.

Økologisk Landsforening kan glæde sig over, at der tegner sig et billede af mere økologi-bevidste danskere.

Flere putter økologiske varer i indkøbsvognen, dog ledt an af børnefamilier. Ifølge formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster, skyldes det, at børnefamilierne er mere bevidste om, at de ikke vil udsætte børnene for skadelige kemikalier. De spiser ganske enkelt økologisk for at undgå de risici, der er forbundet med madvarer, der er sprøjtet med pesticider.

Smagen for økologi breder sig

2015 viser en klar stigning i salget af økologiske varer på hele 11,6%, og samtidig breder salget sig over hele landet, og udvalget bliver større. Interessen for økologiske varer, hvor der er fokus på dyrevelfærd, er støt stigende, og jo længere uddannelse - des mere økologi, viser de nye tal fra Danmarks Statistik. Det gælder især frugt, grønt, mejeriprodukter, kød og æg.

Kilde: Økologisk Landsforening