Du er her:min barsel»Artikler»Tips og ideer»Tip til ferieprojekt med børn: Lav en hjemmeside sammen

Tip til ferieprojekt med børn: Lav en hjemmeside sammen

Skrevet af 
annonce billede

Børnene værdsætter store og små projekter med deres forældre. Ligeledes stimuleres børns hjerner og tankegang, når de oplever udfordringer, de ikke er stødt på før. Du kan som forælder hjælpe dit barn godt på vej ved at udfordre det. I stedet for de sædvanlige aktiviteter kan I tage en udfordring op sammen, kaste jer ud i et ferieprojekt og arbejde sammen på et projekt, ingen af jer måske har prøvet før.

Det er ingen hemmelighed, at virkelighedens verden bliver mere og mere digital. Flere handler, og interaktioner foregår online i dag, og derfor bliver digitale egenskaber som programmering mere attraktive. Du kan hjælpe dit barn godt på vej. For det kan være sjovt at lave en hjemmeside sammen. En hjemmeside, hvor I helt selv bestemmer over alt indholdet. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Men hvor skal du lige starte? Det giver vi dig svaret på i artiklen her.

Find domænenavn og webhotel

Hvad skal indholdet på hjemmesiden handle om? Det er en god overvejelse at gøre sig på forhånd. Dernæst skal du finde et domæne. Et domæne er med andre ord det, du skriver i søgefeltet for at komme ind på hjemmesiden. I kan f.eks. købe et domæne her.

Det er en god idé at vælge endelsen ”.dk”, hvis hjemmesiden henvender sig til danskere. Det er også muligt at vælge endelserne ”.com”, ”.eu” eller ”.blog”, hvis I vil nå ud til et internationalt publikum.

Næste skridt er at finde et webhotel. For at din hjemmeside kan komme online, skal du faktisk bruge et webhotel, så dette skridt kommer du ikke uden om. Det kan være enklere at købe dit domæne det samme sted som webhotellet. Dermed slipper I altså for at skulle flytte domænet rundt. Her kan du f.eks. se 5 enkle steder, hvor du kan lave din hjemmeside.

Det kreative arbejde starter

Nu til det sjove arbejde. Når du har fået styr på dit domæne og webhotel, begynder selve opbygningsarbejdet af hjemmesiden. Her har du to muligheder:

  • Du køber et program, der har lavet kodningen af hjemmesiden for dig.
  • Du koder selv din hjemmeside fra bunden.

Er du ikke den store programmør eller et teknisk geni, anbefaler vi, at du vælger den første mulighed. Den gør, at du og dit barn kan fokusere på indholdet af hjemmesiden – helt uden at I behøver at være computergenier.

Sæt jeres personlige præg

Dernæst kan I enten starte jeres hjemmeside med enten et helt tomt design eller gøre brug af en skabelon. Uanset hvad I vælger, kan I sætte jeres eget personlige præg på hjemmesiden. Når I har valgt det rigtige udseende til siden, begynder indholdsarbejdet. Er hjemmesiden en blog, der indeholder forskellige historier fra jeres sommerferie? Er det en side, der deler sjove billeder af jeres ture og oplevelser? Måske I endda vil dele jeres bedste madopskrifter, så andre kan få glæde af dem? Her har I mulighed for at gøre hjemmesiden til jeres helt egen. 

Efter I har personaliseret jeres hjemmeside og tilføjet noget indhold til den, er det tid til at byde besøgende velkommen. Det kræver blot, at I trykker på ”publicér”, ”offentliggør” eller lignende – alt efter hvilket program, I vælger at benytte. Dog er det vigtigt at vide, at det ikke betyder, at det er det endelige indhold. I kan nemlig altid gå ind og tilføje og rette i teksterne, redigere udseendet eller ændre i menu-indstillingerne, lige som det passer jer. God fornøjelse!

 

Skrevet af 



HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL