Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Børns sukkerforbrug overrasker forældre
fredag, 14 august 2015

Børns sukkerforbrug overrasker forældre

Skrevet af 

En ny undersøgelse fra Fødevareinstituttet, der har til formål at skabe sundhedsfremmende initiativer og forbygge diabetes 2 og overvægt,  viser, at forældrepar fejlvurderer deres børns sukkerforbrug. Desuden mangler forældre generelt  fantasi til sunde alternativer. 

De pågældende forældre i undersøgelsen; 16 familier med 4-12 årige børn, var paradoksalt nok overbeviste om, at de kunne kontrollere og sikre, at deres børn ikke fik for meget sukker.

Alligevel var det i hjemmet, og ikke i f.eks. daginstitionen eller skolen, at børnene fik for megen sukker.

Alle forældrepar i undersøgelsen definerede sunde kostvaner som; varieret kost med friske råvarer, megen frugt og grønt, magert kød og en protein-, mineral-, og vitaminrig kost.

Alligevel viste kostdata et sukkerindtag der oversteg de anbefalede 10% af energiindtaget fra såkaldt tilsat sukker med i gennemsnit 38%. 

Ofte bestod især mellemmåltiderne i hjemmet af frugt, yoghurt, morgenmadsprodukter, slik, kager, chokolade og saftevand eller sodavand. Blandt 13 af de 16 familier lå hovedparten af børnenes sukkerforbrug i weekenderne, fordi det af forældrene blev forbundet med hyggefænomenet, hvilket de iøvrigt var blevet kulturbærere af, fra deres egen barndom.

Forældrene i undersøgelsen kategoriserede desuden bl.a. yoghurt og kiks som sunde alternativer til sukkerholdige produkter. Forældrene havde heller ingen kendskab til hvor meget sukker børn maksimalt bør indtage ifølge kostanbefalinger.