Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 6

Gravid uge 6

Embryoet er nuomkring 5-6 mm langt og fortsætter med at udvikle sig hurtigt.

Babyens hjerte slår nu, og du kan måske endda være i stand til at se det slå på en ultralydsskanning. Embryoet har nu også en tydelig hoved og krop og begynder at danne arme og ben. Babyens ansigtstræk begynder også at tage form, og øjne, ører og næse kan begynde at skelnes.

 

Du kan fortsat opleve nogle af de tidlige graviditetssymptomer, såsom kvalme, opkastning, træthed og ømme bryster. Det kan også være, at du begynder at opleve hyppigere vandladning, da livmoderen begynder at vokse og lægge pres på din blære.

Du kan også begynde at overveje, hvilken slags fødsel du gerne vil have, og om du ønsker at tage en fødselsforberedelsesklasse eller undersøge dine muligheder for en fødselsplan.

 
 

Hvis du har brug for støtte eller rådgivning, kan du tale med din læge, jordemoder eller en støttegruppe for gravide kvinder. Det er normalt at have mange spørgsmål og bekymringer på dette tidspunkt i graviditeten, så sørg for at søge den hjælp, du har brug for.

 

 

Relaterede artiklerHERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL