Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 12

Gravid uge 12

Babyen er nu meget aktiv og kan bevæge sine lemmer og ansigtstræk mere koordineret. Du kan måske endda se babyen bevæge sig på en ultralydsscanning.

Du kan opleve, at nogle af de tidlige graviditetssymptomer som kvalme og træthed begynder at aftage. Dog kan du stadig opleve, at du bliver mere følsom over for lugte og smag.

 

Der er ca. 60 ml fostervand på nuværende tidspunkt. Barnet vejer ca. 25 gram og måler fra hoved til hale 5,5 cm. Helt bogstaveligt, har barnet en lille hale. Det er et levn fra dengang vi lignede andre hvirveldyr. I denne uge skrumper halen dog ind og bliver til halebenet.

 
 

På dette tidspunkt er stort set alle organer dannet. De vil fortsætte med at vokse og udvikle sig frem til fødslen. Fingre og tæer har adskilt sig, dvs. svømmehuden er forsvunden og hår og negle begynder at vokse. Kønsdelene begynder at påtage sig deres køns egenskaber. Fostervand begynder at akkumulere, og barnets nyrer begynder at producere og udskille urin. Musklerne i tarmvæggene begynde at praktisere kontraktioner i tarmen, dvs., at fordøje maden.

 
 

Omkring denne uge, vil din livmoder flytte sig lidt op og fremad, når den vokser. Det er en god fysisk forbedring for dig, da livmoderen så ikke vil trykke på din blære så meget. Nyd det mens du kan, for i det tredje trimester, vil livmoderen vokser sig stor nok til at genere din blære igen.

Graviditetskvalmen er stadig aftagende, og du kan være mindre træt. Hovedpine og svimmelhed er almindelige nu takket være den øgede blodvolumen, men sørg alligevel for at drøfte disse symptomer med din jordemoder eller læge.

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL