Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 19

Gravid uge 19

Barnet er stadig omkring 18 cm, og vejer nu omkring 260 gram. Babyen fortsætter med at udvikle sig og bevæge sig mere aktivt. Du kan måske begynde at føle mere synkroniserede bevægelser fra din baby, og babyen kan nu også reagere på lyde og stemmer uden for din krop. Barnets anlæg til blivende tænder er dannet. Man mener at barnet nu er i stand til at skelne forskellige smagsstoffer. Sammen med lanugohår beskytter stoffet vernix dit barns hud imod det konstante vandmiljø. Forestil dig, hvordan din hud ville se ud, hvis du sad i vand i ni måneder!

 

Moderkagen fortsætter med at vokse og med at give barnet næring til at vokse.

Barnets hørelse er som nævnt dannet, og der er masser af lyde for barnet at høre. Det kan f.eks. høre dit blod bruse, dit hjerte slå. Det kan høre din mave arbejde, og når du nyser, hoster, snakker og griner. Barnet kender din stemme, og det er noget ganske særligt for barnet, at høre dig synge. Selvom du måske ikke selv synes, at du er begavet med en god sangstemme, vil dit barn synes at det er det smukkeste i verden.

 
 

Syng derfor gerne allerede nu for dit barn. Læg dig også gerne på sofaen og lyt til afslappende musik sammen med dit barn. Gå til koncerter, og spil instrumenter hvis du kan. Hvis du ofte hører det samme musik, vil barnet kunne genkende det, når det er født, og musikken vil virke beroligende på barnet.

Du kan måske mærker flere hudforandringer. Der er tale om hormon-relaterede påvirkninger og de vil ofte forsvinde efter du har født. Du kan have fået pletter på din pande, dine kinder, din næse og hage. Disse pletter forsvinder normalt efter fødslen, men du skal være forsigtig, når du er ude i solen. Anvend creme med en høj solfaktor, så du ikke bliver solskoldet, for så kan pigmentpletterne blive permanente.

 
 

Kløende hud er også meget almindeligt. Din hud kan være tør og skællet i visse områder, og mange gravide kvinder udvikler udslæt, især på den udstrakte hud. Du kan ikke forhindre strækmærker, men olivenolie, mandelolie eller sesamolie kan lette tørhed og kløe. Drik masser af vand og spis en sund kost, det vil i langt de fleste tilfælde reducere tørhed og udslet.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL