Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 16

Gravid uge 16

Din baby er nu omkring 11 cm lang og vejer omkring 100 gram.

Babyen fortsætter med at vokse og udvikle sig, og du kan måske begynde at føle mere bevægelse fra din baby. Babyens ører har nu nået deres endelige position på hovedet, og babyen kan nu høre lyde i din krop og omgivelserne.

Barnets ben er nu længere end armene, og barnet bevæger sig meget. Der er stadig masser af plads at bevæge sig på i livmoderen. Fingernegle og tånegle vokser også. Faktisk har nogle babyer brug for at få deres negle klippes lige efter fødslen.

Hvis du ikke allerede har mærket liv, kan du nu sikkert begynde at føle bevægelse, i takt med barnets knogler hærdes. Hvis du er lidt overvægtig, har en tyk livmoder, og hvis dette er din første graviditet, kan du nok ikke mærke barnets bevægelser regelmæssigt.

 
 

Gå ikke i panik! Du vil snart kunne mærke det regelmæssigt. Måske har du ofte en stoppet næse eller næseblod? Det er på grund af, at din blod volumen stiger med 40% - 50%. Dette påvirker dit østrogen niveauer som igen får dine næseslimhinder til at svulme op.

Tvillinger: Hver tvilling vejer omkring 120 gram. Dine brystspændinger er sandsynligvis aftaget i takt med din kvalme. Din talje er forsvunden nu, og dine fødder kan være meget hævede om aftenen.

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL