Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 30

Gravid uge 30

Barnet vejer nu næsten 1500 gram, og vokser meget hurtigt. De tidlige lanugohår er ved at forsvinde, øjenlågene åbner og lukker, hår og negle vokser. Knoglemarven er nu ansvarlig for produktionen af røde blodlegemer. 

 


Du sover sikkert bedst på din venstre side. Det skyldes at to af de store blodårer aorta og vena cavaligger lidt til højre for midten af ryggen, så hvis du sove på din venstre side sikrer du den bedste blodtilførsel til dine organer. Du kan have problemer med at sove og finde hvile nu. Prøv en af de mange ammepuder eller full-body puder på markedet. At sove i en hvilestol kan også hjælpe, især når du har det slemt med halsbrand. 
   
Tvillinger: Gør dig bekendt med symptomer på svangerskabsforgiftning, som er mere almindelig i fler-graviditeter end i enkeltgraviditeter. Hvis du oplever kraftig hovedpine, ser "pletter" eller "blinkende lys", oplever pludselig hævelse, især i ansigtet, mavesmerter og kvalme, opkastning og kvalme, skal du kontakte din læge. 
 
 

  
Du overvejer måske om du vil amme dit barn, eller give det flaske. Det er en god idé allerede på forhånd at have taget stilling til emnet. Alle kommuner tilbyder ammeundervisning. Det lyder måske som spild af tid, men det at amme kan kræve kendskab til forskellige teknikker. Desuden kan generel viden om ammeforløb og kendskab til eventuelle problematikker i forbindelse med ammestart, være med til at sikre en bedre og mere afslappet ammestart. For nogle mødre, er det en enkel beslutning om de vil amme eller ej, for andre er det meget svært. Og det kunne være, at du skifter mening efter barnet er født. Derfor er det, uanset hvad du ønsker, en god idé at tage del i ammeundervisning. Mange gravide deltager i undervisningen omkring denne tid i graviditeten.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL