Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 25

Gravid uge 25

Nu er din baby omkring 32 cm lang og vejer omkring 700 gram.

Babyen fortsætter med at udvikle sig, og du kan måske begynde at føle mere kraftfulde spark og bevægelser fra din baby. Babyen kan nu også begynde at reagere på berøring og tryk udefra.

Du kan opleve, at du har mere smerter og ubehag i ryggen, nakken og benene, og du kan have brug for mere hvile og søvn. Du kan også opleve, at du har mere mavesyre og halsbrand på grund af trykket fra den voksende livmoder.

 

Ryggens struktur er ved at blive færdig dannet. Blodkarrene i lungerne er ved at blive udviklet og næseborene begynder at åbne sig. 

Din livmoder er nu på størrelse med en fodbold. Din voksende livmoder presser nogle steder på ryggen og bækkenet, og kan forårsage periodisk jagende smerter i den nederste del af ryggen og sågar ned i benene. Når du oplever dette kan du evt. hvile dig, ændre din stilling, tage et varmt bad eller anvende is til de ømme områder. Hvis du har en god kropsfornemmelse og evt. har nogen hos dig til at hjælpe dig, kan du "stå på hovedet", evt. op af en væg. Det letter al pres på bækkenet og er sundt for både dig og barnet. 

 
 

Advarselstegn på for tidlig fødsel:

Menstruation-lignende kramper (konstant eller lejlighedsvis)
Lavtsiddende rygsmerter (konstant eller lejlighedsvis)
Bækken tryk (føles som barnet presser ned)
Mavekramper (med eller uden diarré)
Stigning eller ændring i udflåd
Veer hvert 10. minut eller oftere (kan være smertefrie)

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL