Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 17

Gravid uge 17

Barnet er ca 18 cm fra hoved til fod og vægten er ca 125 gr. Kroppen er tynd og arme og ben er spinkle. Dette er en periode med hurtig vækst. Fedt begynder at dannes under barnets hud. Barnet og moderkagen er omkring lige store nu. Reflekserne er sandsynligvis på plads nu, eftersom barnet blinker, gaber, sutter og synker. Barnet har lukkede øjne indtil ca 26. graviditetsuge, men oplever sine omgivelser og kan reagere på lyde.

Babyen fortsætter med at udvikle sig, og du kan måske begynde at føle mere bevægelse og spark fra din baby som begynder at udvikle sin sans for balance.

 
 


Måske mærker du, at barnet kan give et spjæt, ved en pludselig høj lyd.

Barnet går gennem en vækstspurt nu! Den gennemsnitlige vægtøgning for den gravide på dette punkt er 2 og 5 kg. Du sveder mere nu og kan have tilstoppet næse. Årsagen er den øgede blodmængde og det kan være lidt sværere at komme af med en eventuel forkølelse. Brug saltvandsdråber hvis du har brug for at klare næsen.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL