Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 1

Gravid uge 1

Tillykke! Du er gravid!! Eller,…. Faktisk ikke endnu. Første uge af graviditetskalenderen (som tæller 42 uger), begynder nemlig med den første dag i din menstruation. Undfangelsen har endnu ikke fundet sted, men du kan allerede starte nedtællingen!

 

Uge 1 markerer begyndelsen på din graviditet, men faktisk er du ikke teknisk set gravid endnu. Den første uge tæller fra den første dag i din sidste menstruationscyklus og inkluderer den tid, hvor du sandsynligvis har ægløsning. Hvis du har en regelmæssig menstruationscyklus på 28 dage, vil din ægløsning sandsynligvis finde sted omkring dag 14. Det betyder, at hvis du er heldig og befrugtningen finder sted, vil ægget rejse gennem din æggeleder og nå din livmoder omkring dag 21.

Selvom det kan føles som om, at der ikke er sket noget, er der faktisk en masse, der foregår i din krop i denne første uge. Din krop forbereder sig på at frigive et æg og forbereder også din livmoder til at modtage et befrugtet æg. Hormonniveauet ændrer sig i løbet af denne tid, og det kan forårsage humørsvingninger og følelsesmæssig ustabilitet.

Det er også en god idé at starte med at tage en prenatal vitamin, hvis du ikke allerede gør det. Disse vitaminer indeholder de vigtige næringsstoffer, som din krop og din baby vil have brug for i de kommende uger og måneder.

Selvom det kan være fristende at tage en graviditetstest allerede nu, vil det ikke give dig et pålideligt resultat. Det er bedst at vente mindst en uge efter forventet menstruation, før du tager en test. Hvis testen er positiv, vil du sandsynligvis blive anbefalet at tage en række prænatal undersøgelser og starte med at tage vare på din krop og din baby.

Selvom der ikke er nogen fysisk synlige tegn på graviditet endnu, kan det alligevel føles som om, at der er en stor forandring på vej. Det kan være overvældende at tænke på alt det, der skal ske i løbet af de næste ni måneder, men det er også en spændende tid, fuld af håb og forventning. Så tag det stille og roligt, og husk at nyde øjeblikket!

Video om de første 3 mdr:HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL