Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 22

Gravid uge 22

Barnet er formentlig tæt på et halvt kilo og meget tynd, men meget udviklet. Dit barn ligner en nyfødt i miniatureudgave.

 

Øjenlågene og øjenbryn er nu dannet, og hjernen begynder hurtig vækst. Hvis dit barn er en dreng, har hans testikler begyndt deres nedstigning fra bækken til pungen. Barnets sanser modnes fra dag til dag, og barnets hjerne og nerveender er nu tilstrækkeligt modne til at kunne formidle fornemmelsen af berøring.  Babyen kan nu også høre din stemme og genkende forskellige lyde fra omgivelserne. 

Har du det varmere, og sveder du mere end normalt? Ligesom så mange andre af kroppens organer bliver skjoldbruskkirtlen også mere aktiv under graviditeten. Det kan betyde, at du får det varmere.

 
 

Du vil sandsynligvis tage på i vægt mere støt nu, eftersom din baby fortsætter med hurtigt vækst. Den ekstra vægt kan begynde at belaste din ryg. Brug noget godt fodtøj og undgå at sidde eller stå i lange perioder. Når du sidder, så brug en fodskammel, gerne så dine knæ er højere oppe end dine hofter.  

Tvillinger: Bliver du ramt af kramper i benene? Det kan være at du mangler kalium, da babyerne tager meget calium fra din krop. Forebyg også kramper i benene ved at lave daglige venepumpeøvelser. Læg dig på gulvet, på ryggen, med benene op i vejret, fleks med fødderne; bøj og stræk skiftevis fødderne mod loftet. Bliv ved i nogle minutter selvom det bliver hårdt. Bliv liggende og bøj og stræk skiftevis benene et par minutter i hurtigt tempo.

 
 

Disse to simple øvelser kombineret er den ultimative benøvelse til gravide ben. Det virker også på for meget væske i benene, og på kløende ben og så forebygger det blodpropper i benene.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL