Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 28

Gravid uge 28

På dette tidspunkt er din baby omkring 38 cm lang og vejer omkring 1,2 kilo.

Øjenlågene er nu helt åbne, og øjnene er fuldstændig udviklet. Kroppen bliver rundere nu og består af omkring 2 til 3% kropsfedt. Muskelmasse er i gradvis forbedring. Lungerne er i stand til indåndingsluft, men ville barnet blive født nu, ville det ikke kunne trække vejret selv. Måske har du talt meget til barnet i maven, måske har du sunget for det? På nuværende tidspunkt vil det kunne genkende din stemme.

 

Velkommen til det tredje trimester; perioden med kramper i benene, hæmorider, åreknuder, kløende hud, ømhed og smerter, hævelse, halsbrand, fordøjelsesbesvær og. . . dit barns ankomst! 

Din livmoder er omkring 7,5 cm. over din navle. Den gennemsnitlige vægtforøgelse på dette tidspunkt er mellem 8 og 12 kg. 

Tvillinger: Hvis du fødte nu, ville dine børn have omkring 90% chance for at overleve. Du føler dig sikkert virkelig tung nu med masser af pres på bækkenet og ondt i ryg og lænd. Det kan sandsynligvis føles som om dine babyer sidder på din endetarm og på din blære, for det gør de praktisk talt også. Varme bade kan hjælpe. Vær god ved dig selv og få alt den hjælp du kan.

Video 6 mdr. - 9 mdr.:

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL