Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 11

Gravid uge 11

Babyen er nu ved at udvikle sig hurtigt, og organerne begynder at fungere sammen. Babyen kan nu også bevæge sig mere koordineret, og du kan måske endda føle nogle små spark.

Nu er den mest kritiske del af barnets udvikling overstået. Fosteret er inde i en periode med hurtig vækst, og babyen er omkring 2 1/2 cm i længden i begyndelsen af ugen og vil blive omkring 5 cm i slutningen af ugen. Barnets hoved er omkring halvdelen af dens længde. Leveren er stor og fylder næsten hele bughulen. Barnets testikler eller æggestokke er dannet. Barnets hjerte slår mellem 110-160 slag i minuttet. Øjenlågene er stadig lukket og en del af øjet, men iris vil nu begynde at udvikle sig. Engang i løbet af denne uge, vil blod begynde at cirkulere mellem baby-og livmoderen og moderkagen begynder at fungere.

 
 

Din livmoder er nu på størrelse med en lille grapefrugt. Du kan opleve, at din appetit er bedre og din kvalme fortager sig, selv om visse dufte og lugte stadig kan genere dig. Det kan være at du er meget sensitiv, og dit humør ryger op og ned. Det skyldes dels hormonerne, dels træthed og alle de tanker du gør dig om fremtiden.

Tvillinger: Morgenkvalmen er formentlig stadig generende og indimellem kan du have en glubende appetit.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL