Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 29

Gravid uge 29

Velkommen til uge 29 af din graviditet! På dette tidspunkt er din baby omkring 39 cm lang og vejer omkring 1,3 kilo.

Babyen fortsætter med at udvikle sig, og du kan måske begynde at føle mere kraftfulde spark og bevægelser fra din baby. Babyens hjerte slår også hurtigere end dit eget hjerte.

Du kan opleve, at du har mere smerter og ubehag i ryggen, nakken og benene, og du kan have brug for mere hvile og søvn. Du kan også opleve, at du har mere halsbrand og fordøjelsesproblemer, da babyen tager mere plads i din mave.

Barnets hoved er nu proportionel i forhold til resten af kroppen. Der dannes fortsat fedt under huden og kinderne bliver rundere. Hjernen kan styre primitive vejrtrækningsbevægelser og kontrollere kropstemperaturen, og øjnene kan bevæge sig i øjenhulerne. Barnet er følsomt over for lys, lyd og smag.

 

Du har sikkert hørt en masse fødselshistorier og tænker mest på skrækhistorierne. Ligegyldigt hvilken slags fødsel du håber på, er det vigtigt, at du skriver dine forventninger ned for du har stor indflydelse på din fødsel. Dit fødested vil gøre meget for at imødekomme dine ønsker, og det forventes mange steder, at den fødende har en ”ønskeliste”. Hvordan vil du have det, og hvordan vil du absolut ikke have det??

Overvejer du at føde hjemme? Vil du føde i vand? Hvordan kunne du tænke dig at føde; liggende på ryggen, siddende på hug, liggende på siden? Det er dig der skal gøre arbejdet, og du har stor bestemmeret over hvordan det skal foregå, så længe alt er uproblematisk.

 
 

Lav en liste sammen med din kæreste over hvad du foretrækker for din fødsel. At udarbejde en fødselsplan tager lidt tid og overvejelse, men gør dig i sidste ende bedre forberedt. Ved du hvordan du reagerer på smerte? Går du ”ind i dig selv”, og ønsker ikke berøring og opmuntring, kunne det være en god oplysning til din kæreste. Når din kæreste kender dine ønsker, kan han bedre tage hensyn til dig og sørge for dig på den rette måde under fødslen. Hvad forventer du af kæresten? Skal han være den der varter op, den som henter saftevand og kølige klude til din pande. Holde din hånd, give dig massage og skal han tage billeder eller filme.. Vær detaljeret. Jo flere ting der bliver taget op, jo bedre forberedt er I.

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL