Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 20

Gravid uge 20

Barnet er nu 25 cm langt og vejer ca. 400 gram. Hovedets tværmål er 43 mm. Hjernen er inde i en intensiv udviklingsperiode.

 

Der behøves flere hundrede millioner nerveceller til barnets motorik. Udviklingen af nervebaner de sidste uger resulterer nu i, at barnet kan gøre bevidste og koordinerede bevægelser, som at sutte på tommelfingeren og drikke fostervand. Man mener at barnet drikker halvdelen af fostervandet i døgnet.

Du er nu halvvejs igennem din graviditet, og barnet har lige så meget søvntid og vågentid som en nyfødt. Hårene på barnets hoved begynder at vokse. Hvis dit barn er en pige, er hendes livmoder begyndt at udvikle sig. 

 
 


Din livmoder når op omkring din navle nu. Du kan opleve lidt ømhed på maven og din navle kan nu blive udadvendt, på grund af trykket fra din livmoder. Linjen mellem din navle (Linea nigra) og din kønsbehåring kan være synlig nu. Den vil forsvinde igen når du har født.
Du er vil sikkert føle barnets bevægelser ofte nu, fordi bevægelserne bliver stærkere.

Tvillinger: Din livmoder ligger 5-8 cm højere, end hos kvinder der venter et barn. Det er et godt tidspunkt at tage fødselsforberedelsestimer. Hvis du starter nu har du god tid til at afslutte undervisningsforløbet.  

 
 

 HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL