Du er her:min barsel»Gravid uge for uge»Gravid uge 21

Gravid uge 21

 

Den hurtige vækstfase begynder at aftage i denne uge. Barnet vejer nu ca 450 gram, og det er næsten halvt så langt som når det fødes, men vejer kun ti procent af fødselsvægten. Men hjertet vokser intenst nu. Benene er ved at nå deres relative proportioner. Barnet har øjenvipper. 

Tvillinger: Dine babyer vil sparke ofte når de bevæger sig rundt. Membranen der adskiller dem, er meget elastisk så du skal ikke bekymre dig om, om de sparker hinanden. De er godt beskyttede og membranen vil ikke sprænges ved deres livlige aktivitet.

 
 


Over halvvejs: Det er nok tydeligt for enhver at du er gravid. Din livmoder ligger ca 2 cm over navlen nu. Den gennemsnitlige vægtstigning er mellem 5 og 7 kg på dette tidspunkt, hvis du hører til dem der spiser en sund kost, og ikke tæller kalorier alt for strengt. Følelsesmæssigt har du det sandsynligvis mere stabilt og komfortabelt.
Ankler og fødder kan være meget hævede, især ved slutningen af dagen. Drik masser af vand og hvil dig med fødderne oppe over hjertehøjde.
 
 

Tvillinger: Væskeophobning kan forværres når du venter tvillinger. Hvil dig, drik masser af væske, og højt op med de stakkels ben.HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL