Du er her:min barsel»Artikler»Sundhed»Find en dygtig behandler til dit barn

Find en dygtig behandler til dit barn

Skrevet af 

Siden 2007 har jeg hjulpet og vejledt hundredvis af mennesker i at navigere godt i det offentlige sundhedsvæsen, og i de mange tilbud den mere alternative verden tilbyder. 

Jeg ved af erfaring, at utrolig mange forældre føler sig misforståede, ikke oplever at de bliver taget alvorligt og ej heller oplever at de får den fornødne hjælp til at behandle årsagen til deres barns eksem, øreproblemer, maveproblemer, søvnudfordringer, ammeudfordringer og så videre i sundhedsvæsenet.

Her kan den alternative verden tilbyde noget enormt værdifuldt. Komplementær behandling og naturmedicin kan hjælpe SÅ mange børn og voksne, der ikke bliver raske udelukkende af at gå ad den medicinske vej. 

I Danmark har vi nogle eminente komplementære behandlere fx osteopater og kraniosakralterapeuter som både er dybt professionelle, veluddannede og som møder forældre med respekt og empati. Behandlere der redder børn -  ja hele familier fra problematikker som ingen i sundhedsvæsenet har kunnet hjælpe med. 

MEN. Der er et vigtigt men.

Der findes også en masse behandlere der kun har været på et par enkelte kurser, og så tror at de kan alt muligt, de måske slet ikke kan. Derfor er det altid vigtigt at være kritisk. 

- Ligesom der findes tonsvis af diverse pulver i helsekosten, og vitaminer af dårlig kvalitet på apoteket der ikke gør så meget andet end at tømme din pengepung. 

Jeg har været mor i 13 år, og mine egne børn har ikke haft behov for konventionel medicin udover panodil et par gange hver, og min ældste søn har én gang fået en antibiotikakur i Mexico.

Jeg er selv enormt kritisk og velovervejet i forhold til hvilken naturmedicin mine børn får, hvilke kosttilskud jeg køber til dem og hvilke behandlere de går hos. 

Og noget andet vigtigt: Det er ikke jo mere naturmedicin eller jo flere behandlinger, jo bedre. 

Mit hjerte brænder for, at de danske forældre får bedre hjælp og information om de seriøse, naturlige alternativer, der findes. 

Uddrag fra “Dit barn - dine beslutninger”:


Vælg din behandler med omhu

Mange prøver naturmedicin eller behandlinger som osteopati eller kranio-sakral terapi for første gang, når de bliver forældre og står desperat med et barn, der græder mange timer i døgnet. Men det kan være overvældende og nærmest uoverskueligt at bevæge sig ud på ukendt grund i en periode af livet, hvor man ofte er langt mere sårbar og presset end ellers.


Mange forældre, jeg taler med, fortryder, at de ventede så længe med at få hjælp, når de oplever, hvor godt deres barn tager imod behandlingen. Andre oplever, at den behandling, de prøver, slet ikke har den virkning, som de havde håbet på.


Komplementær medicin og behandling er et broget felt. I Danmark har vi behandlere i verdensklasse. Samtidig findes der også en hel del, der pænt sagt er middelmådige, og hvor klienter føler sig snydt, fordi behandlerne lover alt muligt, som de ikke kan holde. Selvfølgelig er det også et spørgsmål om kemi mellem behandleren, den konkrete familie og det enkelte barns situation. Derfor kan en behandler være den helt rigtige for én familie og ikke for en anden.


Det kan være en god idé at tjekke op på behandlerens uddannelse(r) og erfaring, læse udtalelser fra klienter, bede om anbefalinger af en behandler, før du vælger, og tjekke, om behandleren har mange bookinger. Men vigtigst af alt: Mærk efter. Brug din sunde fornuft. Dygtige behandlere påstår aldrig, at de kan hjælpe dig med alt. 


Dygtige behandlere forsøger også at styrke forældre og børn til at blive så selvhjulpne som muligt, således at de er mindst muligt afhængige af andres hjælp udefra.


Ifølge gældende lovgivning er det ulovligt for en ikke-lægefaglig person at stille diagnoser, love helbredelse og give råd om op- og nedtrapning af konventionel medicin. Har du brug for lægefaglige råd om medicinering, men ønsker at få dem fra en, der også har indsigt i naturlig behandling, kan du opsøge en holistisk læge uden for sygesikringen.

Læs også af samme forfatter: Indrestyret forældreskab, en god forælder

Om forfatteren
Camilla Willumsen Dit Barn Dine Beslutninger Min Barsel 
Camilla Willumsen udgav i 2023 bogen “Dit barn - dine beslutninger.

Camilla er uddannet lærer og cand.pæd. og har siden sin første fødsel i 2011 været optaget af præ- og perinatal psykologi, aware parenting og fødselskultur.

Hun samarbejder med helhedsorienterede fagfolk og inspirerer og støtter (kommende) forældre til at træffe bevidste valg og prioritere det, der er vigtigst. Camilla udbyder foredrag, undervisning og rådgivning. Hendes første barn er født på Rigshospitalet og hendes andet barn er født hjemme.

Camilla tilbyder helhedsorienteret rådgivning i indrestyret forældreskab. Se mere om Camilla Willumsen's rådgivning

Du kan booke en online helhedsorienteret rådgivning i indrestyret forældreskab med Camilla og købe bogen her 


Skrevet af HERUNDER FINDER DU DIN PRIVATE JORDEMODER, DIN DOULA, DIN SCANNINGSKLINIK M.M. - UANSET HVOR DU BOR I DANMARK.

PRIVAT JORDEMODER
DOULA
GRAVIDITETSSCANNING
ZONETERAPEUT
FØDSELSFORBEREDELSE
EFTER FØDSEL