Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

Tvivl Besvaret

Hej Sophia, jeg skriver til dig da jeg har et spørgsmål som jeg håber du kan svare på. 

Jeg er gravid i uge 35+4, men har på det seneste gået med en bekymring ift. om min kæreste med 100 % sikkerhed er barnets far. Vi mødte hinanden i oktober 2019, men blev først officielt kærester den 25 november 2019. Jeg var seksuelt sammen med en anden fyr før vi blev kærester den 23/24 november 2019, og går nu med en tvivl om han kan være far. 

Jeg har regelmæssig menstruation men min cyklus er cirka 31 dage. Min menstruation i november startede den 20/11 2019 og sluttede den 22/11 2019. Jeg var så sammen med ham her fyren den 23/24 november og hvor jeg efterfølgende mindes at jeg tog en fortrydelsespille den 24 november om middagen da jeg ikke er på nogen form for prævention. 

 

Efterfølgende (25 november og frem) har jeg kun været seksuelt sammen med min nuværende kæreste. Måneden efter altså den 17/12 2019 får jeg så min menstruation og den slutter igen den 20/12 2019. Dermed har jeg ikke tænkt at jeg var gravid. I starten af januar 2020 begynder jeg så at få tidelige graviditets tegn og tager derfor en graviditets test den 16 januar (et par dage før min forventet næste menstruation) den er så positiv!! Efterfølgende tager vi til lægen hvor lægen fastsætter min termin til den 22 september udfra min sidste menstruations første dag den 17/12 2019. Efterfølgende til NF scanning i uge 13 bliver min termin så ændret til den 21 september, og dette er stadig min termin den dag i dag. 

Udfra de forskellige scanninger vi har været til og den sidste vi var til her i uge 35, siger de at barnet/fosteret følger kurven helt perfekt og vejer det han skal ift den uge jeg er gravid i. 

Selvom jeg kun har været sammen med min kæreste i hele december måned og frem har jeg stadig en irriterende tvivl på om jeg kunne have været blevet gravid før og med ham den anden. 

jeg har været inde og bruge en omvendt terminsberegner for at finde ud af hvornår jeg præcist er blevet gravid og den siger omkring den 30-31 december 2019. Min kæreste husker at vi havde en del ubeskyttet sex lige præcis disse dage i slutningen af december og derfor tænker jeg at det kun kan være min kæreste som er faren. Er dog stadig lidt i tvivl og bekymret... 

 

Håber du kan besvare mit spørgmål om der er nogen grund til tvivl. 

 

 •  Spurgt 1 måned siden  •  af Sof

1  Svar

Hej Kære du
 
Jeg forstår du kan være i tvivl. 
 
Det store spørgsmål her er, hvornår du har haft din ægløsning. Kender du mon den?
 
Hvis du kender den, kan du nogenlunde regne ud, hvornår du da er blevet gravid.
 
Ifølge beregning af en gennemsnitlig cyklusforløb, så har du, da du var sammen med den anden fyr ikke haft ægløsning.
 
Det er dog svært for mig at komme med et helt sikkert svar, da der med fertiltiet og babyer der vil komme ind i livmoderen altid er veje, der går uden for “det gennemsnitlige”.
 
Jeg ønsker dig en god fødsel og håber du kan bruge mit svar til noget. 
 
De bedste tanker,
Sophia
Besvaret 1 måned siden  •  af Sophia Puck

Log venligst ind for at besvare