Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Doula»Doula København»Fødselsterapeuten - Graviditet, fødsel og uddannelse

Fødselsterapeuten - Graviditet, fødsel og uddannelse

husk dig selv banner web

 

 

 

    Fødselsterapeuten ApS
    Nybrogade 20, 3. sal - 1203 København K
     kontakt@foedselsterapeuten.dk
    +45 3062 1234 
    https://foedselsterapeuten.dk
   @fodselsterapeuten
   Fødselsterapeuten på facebook

Ejer af Fødselsterapeuten: Izabella Winther - Fødselsterapeut siden 2005. Har assisteret ved over 60 fødsler.
husk dig selv logo

 

Find din fødselsterapeut og doula

En fødsel er det allerstørste en kvinde kan opleve. En fødsel er en stor, overvældende og meget uforudsigelig størrelse som kan være svær at forestille sig, hvad er for noget. At have tillid til, at kroppen godt kan finde ud af at føde dit barn, kan for nogen være svært. Fødsel handler om at du skal føle dig tryg og rolig hele vejen, og samtidig kunne være til stede uden for mange bekymringer for selve fødslen. Det kan en doula hjælpe dig og din partner med.En fødsel er det allerstørste en kvinde kan opleve. En fødsel er en stor, overvældende og meget uforudsigelig størrelse som kan være svær at forestille sig, hvad er for noget. At have tillid til, at kroppen godt kan finde ud af at føde dit barn, kan for nogen være svært. Fødsel handler om at du skal føle dig tryg og rolig hele vejen, og samtidig kunne være til stede uden for mange bekymringer for selve fødslen. Det kan en doula hjælpe dig og din partner med.

Hør om Kristines oplevelse med at have Izabella Winther med ved hendes fødsel:

 

 

Hos Fødselsterapeuten kan vi altid  finde den helt rette doula, der kan støtte dig til en tryg og positiv fødselsoplevelse. Hos os kan du komme med alle dine individuelle behov og ønsker for en kommende fødsel. Vi er et netværk af dygtige og dejlige fødselsterapeuter/doulaer, som har forskellige specialer, og mange fødsler bag os. Hos Fødselsterapeuten kan vi altid  finde den helt rette doula, der kan støtte dig til en tryg og positiv fødselsoplevelse. Hos os kan du komme med alle dine individuelle behov og ønsker for en kommende fødsel. Vi er et netværk af dygtige og dejlige fødselsterapeuter/doulaer, som har forskellige specialer, og mange fødsler bag os. Vi ved at der ligger en personlig historie bag enhver graviditet og nybagt mor. Måske har du haft svært ved at blive gravid, eller er blevet englemor. Måske har du brug for ekstra støtte, grundet en tidligere dårlig fødselsoplevelse. Eller også har du, som kvinde, nogle livsstilsmæssige ønsker, der er vigtige at tage hensyn til under en graviditet og en fødsel.

Derfor er det vigtigt at du finder dén doula som er et match til netop DINE behov – her kan fødselsterapeutens netværk af doulaer hjælpe

 

Få støtte før, under og efter din fødsel fra en uddannet fødselsterapeut

Man ved, at dét at have en doula med til fødslen reducerer risikoen for kejsersnit med 50%, og nedsætter fødselslængden med omkring 25%. Og i flere af de lande vi sammenligner os med, er det helt naturligt, at have en doula med til sin fødsel.Man ved, at dét at have en doula med til fødslen reducerer risikoen for kejsersnit med 50%, og nedsætter fødselslængden med omkring 25%. Og i flere af de lande vi sammenligner os med, er det helt naturligt, at have en doula med til sin fødsel.

 

 

På vores hjemmeside kan du læse om hvad du kan få ud af at have en doula/fødselsterapeut med til din fødsel. Læs mere om doula effekten her.

 foedselsterapeuten baby

 

God tid efter fødslen

Mange steder i Danmark bliver man sendt hjem allerede 4-8 timer efter fødslen. Det kan skabe utryghed og usikkerhed, da du, baby og familien ofte slet ikke er “landet”, hverken fysisk eller psykisk ovenpå fødslen, efter så kort tid. Hér kan det være en stor støtte, at have en fødselsterapeut tilknyttet, som kan være der for dig/jer i den første tid derhjemme.Mange steder i Danmark bliver man sendt hjem allerede 4-8 timer efter fødslen. Det kan skabe utryghed og usikkerhed, da du, baby og familien ofte slet ikke er “landet”, hverken fysisk eller psykisk ovenpå fødslen, efter så kort tid. Hér kan det være en stor støtte, at have en fødselsterapeut tilknyttet, som kan være der for dig/jer i den første tid derhjemme.
Én som du føler dig tryg med og har lært dig at kende igennem graviditeten, og som kan komme forbi til opfølgning omkring f.eks. amning, smerter, afklaring af fødselsoplevelsen, tilknytning og familiedannelse. Så I allesammen er sikre på at få den bedste og tryggeste start på jeres nye tilværelse.

 

foedselsterapeuten rebozzo

 

Sådan kan en fødselsterapeut hjælpe

 • Hun sørger for, at du får en tryg og nærværende fødsel fra start til slut
 • Hun hjælper dig med at udarbejde din ønskeliste til hospitalet
 • Hun forbereder dig på fødslen 1:1, ud fra dine særlige behov og ønskerHun gennemgår fødslens faser med dig
 • Hun vejleder dig omkring vejrtrækning og fødestillinger
 • Hun hjælper dig med at få dine ønsker sagt højt under fødslen
 • Hun hjælper dig og din eventuelle partner, så I begge kan føle jer trygge sammen under hele fødslen
 • Hun passer godt på din partner uden at forstyrre jeres fødsel
 • Hun tilbyder dig rebozo massage hvis du har brug for det
 • Hun hjælper med smertelindring og kan ve-regulere veerne med akupressur
 • Hun sørger for at skabe rolige forhold på fødestuen, så afdelingens stress ikke påvirker dig
 • Hun beroliger, holder i hånd, opmuntrer og trækker vejret med dig
 • Hun kan tage de unikke første fotos af dig, din eventuelle partner og jeres nyfødte baby
 • Hun kan vejlede og støtte dig med en god opstart af amning eller flaske
 • Hun kommer på hjemmebesøg, når du har født, gennemgår fødselsoplevelsen og besvarer alle de spørgsmål du måtte have
 • Hun er familiens usynlige følger og som kan samle jeres fødselsoplevelse sammen med jer når du har født.

 

Lige nu søger vi familier til fødsler


- så du og din partner kan få hjælp og støtte af vores dygtige fødselsterapeutelever!


Hvert år uddanner vi 2 hold med dygtige og engagerede Fødselsterapeuter som sendes ud i verden.
Her skal de flyvefærdige fødselsteapeuter give kommende forældre den bedste start på livet som forældre og familie. Det gør de ved at støtte og hjælpe gravide og fødende kvinder og deres partner i tiden før, under og efter fødslen af deres børn.
Der er erfaring for at den såkaldte doula-effekt - giver en god og tryg fødsel. Og det er den bedste start man kan give sit lille barn.

Du kan læse om doula-effekten lige her 

Vi vil gerne være med til at sikre, at så mange som muligt kan få gavn af doula-effekten.
Også selv om det økonomiske råderum er småt. Det er den altovervejende grund til at vi opfordrer vores fødselsterapeut-elever til at tilbyde deres assistance til kommende familier til en virkelig favorabel pris. Samtidig kan vores fødselsterapeut-elever få mulighed for at øve sig på rollen og de nødvendige færdigheder som fødselsterapeut.
Nogle af vores nyuddannede fødselsterapeuter vil også gerne stille deres kundskaber til rådighed, for en pris hvor alle kan være med.

En fødsel er den største oplevelse i en kvindes liv. Og vi vil gerne - sammen med dig - hjælpe dig til at det også bliver den bedste oplevelse for dig, din partner og jeres barn.

Vores fødselsterapeut-elever og fødselsterapeuter tilbyder blandt andet: foedselsterapeuten sept

- God tid til dig og dine ønsker og behov
- Fødselsforberedende samtaler
- Afklaring og vejledning omkring fødslen/muligheder og ønsker
- Rebozo massage
- Akupressur til lindring og vestimulering
- Assistance, nærvær, ro og støtte under selve fødslen
- Ammehjælp
- Efterfødselssamtale
- Hjælp den første tid hjemme


Hvis du er blevet nysgerrig eller måske tænker, at du og din partner vil sætte pris på en ekstra støttende ressource i forbindelse med at jeres barn kommer til verden - så læs videre her om mulighederne for at få en fødselsterapeut-elev eller en nyuddannet fødselsterapeut
med til fødslen.

Vi glæder os til at høre fra dig!

 

Fødselsforeberedende gravidyoga hos Fødselsterapeuten


Fødselsterapeuten ApS tilbyder som noget helt nyt fødselsforberedende gravidyoga
for gravide.

Graviditeten er en helt særlig periode i en kvindes liv. Det er en tid, hvor du forandres, både fysisk, mentalt og hormonelt og hvor din krop konstant er på arbejde. Derfor er der brug for at give kroppen og sindet en særlig omsorg og opmærksomhed. 
Fødselsforberedende gravidyoga giver dig velvære i graviditeten og lindrer dine graviditetsgener og du får mulighed for at arbejde med åndedræt, fokus og afspænding som forberedelse til din forestående fødsel.På vores gravidyoga hold vil du også møde andre gravide kvinder hvor I kan dele jeres tanker omkring graviditeten og den kommende ødsel.

VMathildeores dygtige yogaunderviser, Mathilde Milan, der gennem nogle år, har specialiseret sig i gravidyoga, har tilrettelagt et forløb, som er målrettet netop dig, der ønsker at styrke din sundhed under graviditeten og gøre noget godt for dig selv og dit barn i maven, og som samtidig vil klædes godt på til din kommende fødsel.
Vi tilbyder fødselsforberedende gravidyoga i hold med et forløb på 6 gange af 75 min. Yogatimerne ligger onsdage kl. 16.00 - 17.15 og kl. 17.45 - 19.00
Vi har løbende opstart hver 6. uge hele 2021.

Læs mere og meld dig til her.

 

 

Giv kvinder den bedste fødselsoplevelse!

Kvinder har født børn og kvinder har fået hjælp til fødsler, lige så længe menneskeheden har eksisteret. I tidligere tider har det været kvinder, som selv havde født børn og derfor havde erfaring omkring fødsler, der trådte til ved fødsler. Fødslen var ud over en privat familie begivenhed også en social begivenhed, som markerede en af livets mange overgangsfaser, og der var mange traditioner omkring fødsler, som sikrede ro, hvile og vejledning til kvinden omkring og efter fødslen.

Fødselsterapeuter eller doulaer følger denne tradition for at kvinder hjælper kvinder og er drevet af et stærkt ønske om at give nærvær og omsorg til andre kvinder i en af livets vigtigste begivenheder. Fødselsteraperuter er professionelle omsorgs-mennesker der er kendetegnet ved evnen til nærvær, rummelighed, personlig styrke, faglig viden, selvindsigt og ikke mindst menneskekundskab. 

Kombinationen af doulaens faglige og personlige egenskaber er det, der skal til, for at skabe doula-effekten. Doula-effekten er den positive virkning, som opstår ved at have en doula, som man er tryg ved, med til sin fødsel. I korthed betyder doula-effekten, at der er mindre behov for igangsættelse af fødslen, fødslen bliver ofte kortere og mange oplever færre smerter. Der er mindre behov for medicinsk smertelindring og tendens til færre indgreb undervejs. Flere kvinder får også en bedre start på amningen og oplever at træde ind i moderskabet på en tryg måde fordi løbende samtaler og kyndig vejledning understøtter kvindens tillid til egne evner i den nye rolle.

 

Vores doula-uddannelse - 6 intense og udviklende moduler på 6 måneder

Måske lyder ovenstående som en beskrivelse af dig og det du brænder for på det personlige og faglige plan? Så er du måske den fødte fødselshjælper. 

Hos Fødselsterapeuten ApS kan du på bare 6 måneder få et livgivende håndværk ved at uddanne dig til fødselsterapeut og doula.Fødselsterapeutuddannelsen er en grundig og bred uddannelse i at støtte kvinder før, under og efter fødslen. 

Med vores doulauddannelse får du i løbet af 6 måneder:

 

 • Indsigt i hvordan vores forskellige personligheder, tanke- og handlemønstre præger os, når vi er under pres. Du lærer at kommunikere og samarbejde med meget forskellige kvinder, så du hjælper dem bedst muligt.
 • Forståelse for betydning af egne fødsler i forhold til din rolle som fødselterapeut.
 • Grundig viden om graviditet, fødsel og amning - og en masse indsigt og viden fra jordemoder universet.
 • Konkrete værktøjer til at skabe sundhed og velvære i graviditeten, til at fremme fødslen og naturlige metoder til smertelindring.

 

 • Viden om familietyper, om hvordan den nye familie kan aktivere sit netværk og om hvordan du kan bidrage til at skabe de bedste rammer for tilknytning og tryghed.
 • Viden om forskellige former for fertilitetsbehandling.
 • Et crash-kursus i hvordan du etablerer og markedsører dig selv som fødselsterapeut.

I denne artikel kan du kort læse om hvordan du bliver en kompetent fødselshjælper og få mere viden om,  hvad du lærer på uddannelse​n

Uddannelsen henvender sig til omsorgs-mennesker, der brænder for at arbejde med graviditet, fødsler og spædbørn. Uddannelsen er relevant som specialiseret og personlig kompetenceudvikling, blandt andet hvis du er sygeplejerske, pædagog, fysioterapeut, alternativ behandler, zoneterapeut, sosu-assistent - men vi har også mange elever fra helt andre fag.

Læs mere om uddannelse og hvem der bliver fødselsterapeuter eller doulaer her.

Fødselsterapeutuddannelen

Kom til informationsmøde om uddannelsen

Vi holder løbende informationsmøder, hvor du er meget velkommen. På møderne gennemgår uddannelsesleder Izabella Winther uddannelsens indhold og forløb og præsenterer underviserne på uddannelsen. Du får også praktisk information om ansøgning og betaling. Og så kan du få svar på alle dine spørgsmål og se vores hyggelige og inspirerende undervisningslokale, som danner en smuk ramme om uddannelsen.

Se hvornår vores næste informationsmøde finder sted og meld dig til her.