Kan man forebygge bristninger under en fødsel Besvaret

Kære Hannah

Jeg har termin den 12 maj, og vil høre dig ad, om man kan forebygge bristninger under fødslen?

Jeg har et par veninder der gik temmelig meget i stykker i mellemkøddet da de fødte og her flere år senere stadig døjer med inkontinens, manglende følelse dernede mv. Det er min store skræk, at det skal ske for mig!!!

Jeg har læst mig frem til, at det især er når barnets hoved fødes, at man skal undgå at presse? Er der en teknik man kan bruge, eller vil jordemoderen som regel minde den fødende om det, når man ligger der og er helt udkørt og måske har glemt alt?  

Er der noget jeg kan gøre forud for fødslen for at smiddigøre mellemkødet, eller på anden måde forebygge bristninger. Jeg har læst om forskellige olier der skulle forebygge bristninger, men virker det mon? 

Mange hilsner fra mig,

Dia
 •  Spurgt 3 år siden  •  af Dia

1  Svar

Kære Dia

 
Tak for dit spørgsmål. Du italesætter en grund frygt hos alle kvinder ift at "gå i stykker" eller briste under fødslen. Det kan være rigtig fint at forberede sig ved at massere mellemkødet. Weleda laver en særlig perineum olie. 
 
Jeg har indsat et link til en artikel bragt i Jordemoder foreningens nyhedsbrev hvor du kan læse meget mere - især om hvad du selv kan gøre både under graviditet og fødsel og ift samarbejdet med din jordemoder.
 
 
Jeg ønsker dig en fantastisk fødsel!

 

Besvaret 3 år siden  •  af Hannah Lind Arlaud

Log venligst ind for at besvare