Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Spørg jordemoderen»Spørgsmål og svar»A-vitamin | min barsel

A-vitamin Besvaret

Hej Susanne 

Jeg er gravid i uge 14, og har derfor skiftet gravid multivitamin ud med en normal multivitamin-pille. Jeg har dog lige fundet ud af at den indeholder 800 mg A-vitamin og jeg kan læse mig frem til at den daglige anbefalede dosis til gravid er 1000 mg. 
Har jeg så fået for meget A-vitamin i perioden jeg har taget pillen? Jeg spiser masser af æg, kød og mejeriprodukter til dagligt, så jeg får også A-vitamin gennem kosten. 

Mit spørgsmål er derfor om du synes jeg skal skifte multivitamin til en variant uden så hej dosis A-vitamin eller om det er sikkert for mig at fortsætte på den jeg tager nu? 

mvh

Anne 

 •  Spurgt 9 måneder siden  •  af Anne1992

1  Svar

Hej og undskyld det lidt sene svar

Som du helt rigtigt skriver anbefaler sundshedstyrelsen en max dosis på ca 1000 mg A vitamin om dagen til gravide. Sundshedstyrelsen fraråder ikke almindelige kosttilskud. Du har ret i man får A- vitamin i kosten også, men doserne er ikke så intensive (så længer man  holder sig fra højkoncentrede fødevarer som fx  lever) 
 1. trimester tilrådes et gravidvitamin, da der er særligt fokus på den rette mængde folinsyre også. Desuden er gravid vitaminer også indrettet med korrekt mængde d-vitamin (10 mikrogram) som abefales hele graviditet.Så fortsætter du med alm kosttilskud er det fint at tjekke om D- vitamin dose er ok. 
Så altså - du kan fortsætte med alm kosttilskud så længe du har fokus på ovenstående ;)
Mange hilsner Jordemoder Susanne
Besvaret 9 måneder siden  •  af Susanne Haugaard Kristensen

Log venligst ind for at besvare