Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Spørg jordemoderen»Spørgsmål og svar»Gestationsdiabetes | min barsel

Gestationsdiabetes Besvaret

Hej Sophia. 

Jeg fik beskeden om tegn på graviditetsdiabetes for 2 dage siden. Meget ulykkelig, med et tal på 9,4 eft er to timer. Jeg er nu begyndt at opleve stress og angst i min krop, for jeg er nervøs for at skade mit barn, jeg føler mig som en dårlig mor. Jeg føler jeg svigter, og mest af alt er jeg helt vildt bange for at selvom jeg spiser sundt efter diabetes diæt, og går en tur på 30-60 minutter hver aften efter aftensmad, at jeg når jeg har født fortsat vil have sukkersyge, uanset kost og motion. Og det gør mig SÅ ked af det. 

Jeg er bange for at 9,4 er for højt, og at min insulin ikke bliver normal efter jeg har født. Jeg er i forvejen overvægtig med en BMI over 30, har taget 11 kg på siden jeg blev gravid. 9 kg siden jeg var til sygeplejerske for første gang. Jeg ved ikke om det er for meget, eller om der er noget galt med mig. 

- Bekymret førstegangs fødende

 •  Spurgt 1 år siden  •  af mieh

1  Svar

Kære Mie

Tak for din mail Det lyder som om du er meget hård ved dig selv.

Jeg håber du vil, mens du læser dette trække vejret dybt ned i maven og lige lade skuldrene sænke sig. Nogle gange sker ting. Sådan er det.

Du er hverken en fejlet kvinde eller mor, fordi du har fået sukkersyge i din graviditet.

Det er en tilstand, der skal holdes øje med, men som intet siger om dig som person. Den forskel er vigtig du tager med.

Jeg håber du har en jordemoder at tale med om dine bekymringer, hvis ikke, da skal du kræve det, for dette skal du ikke gå med alene.

For de fleste kvinder med kostreguleret svangerskab diabetet - der bliver insulinkrævende normaliseres blodsukkeret igen efter graviditeten.

Det lyder som om, der er noget information du har brug for, som du ikke har fået.

Jeg ville tage kontakt til den jordemoder du går hos og bede hende svare på alle de spørgsmål du har og ønsker det vil give dig et mere sikkert sted at stå.

Jeg ønsker dig alt det bedste

Sophia

Besvaret 1 år siden  •  af Sophia Puck

Log venligst ind for at besvare