Bekymringer om kost Besvaret

Hej.

Jeg håber at det er det rigtige sted jeg stiller mine spørgsmål.

1. Jeg har lige opdaget mug et sted i køleskabet, jeg aner ikke hvor længe det har været der. Jeg har naturligvis spist mad fra køleskabet, kan bakterierne have sat sig i maden og dermed have skadet mit barn? Hvis ja, hvad skal jeg gøre? Er gravid i uge 8+1.

2. Jeg har lige været på ferie på Gran Canaria. Her kom jeg til at spise to stykker parmaskinke, da jeg ikke vidste at det var råt kød. Er bekymret for om det vil skade fosteret? Min egen læge siger jeg ikke skal være bekymret - hvad mener i?

3. Jeg har kat. Jeg ved jeg ikke må tømme kattebakken, men må jeg gerne nusse hende? Må hun gerne være i vores seng?

Håber i vil svare på mine spørgsmål og hjælpe mig med at få ro i maven.

Vh. Mathilde 

 •  Spurgt 1 år siden  •  af MSK

1  Svar

Kære Mathilde.

Tak for dine spørgsmål.

Det er godt at passe på sig selv og på fosteret i graviditeten - jeg er helt enig med lægen. Du skal ikke være bekymret for at have skadet dit barn i nogle af de 3 tilfælde.

Hvis du læser om alt det der kan skade, vil du få en ikke glad og unødig bekymrende graviditet - pas på dig, spis sundt og tag de anbefalede vitamin og mineral tilskud - lev med glæde og tal med dit lille barn i din mave. Der skrives oplever jeg, meget mere om bekymringer for det ufødte barn end om alt det gode dit lille barn kan og oplever i sin mors mave. Dit immunforsvar passer på dig og dit helbred - men det passer også på dit barns helbred. Blodet løber jo sammen via moderkagen og beskytter jer begge. Dine antistoffer går over i din baby og nedbryder eventuelle bakterier og virus. Naturen er meget klog og viselig indrettet. Vær tryg ved det. Jeg ønsker dig en god og tryg graviditet - en god Fødsel - jeg ønsker dig alt godt som mor.

Mange hilsener
Lena Dyhrberg
Besvaret 1 år siden  •  af Lena Dyhrberg

Log venligst ind for at besvare