Barsel og flexjob Besvaret

Hejsa 

 

Nu er der jo gang i den hede debat omkring barsel. Min mand og jeg ligger uden for den normale kasse. 
Han er flexjobber med 10 timer ugentlig arbejde, han resterende 27 timer foregår på en madras i liggende stilling og med at lave øvelser for at lindre smerter. 
Han ville aldrig kunne være alene hjemme i de uger de de vil øremærke til mænd. Han kan gå maks 2 km og på de dårlige dage kan han næsten ikke gå, løfte, bukke ned og bære. 
Hvis jeg var væk i 37 timer plus kørsel frem og tilbage til job ville han være så ødelagt at det ville påvirke hele familien. Når man er plaget af smerter bliver man træt og humøret bliver påvirket. 
Hvorfor skal vores familie/børn straffes mere end vi allerede bliver, jeg kan ikke se at der bliver lagt op til at der kan overføres barsel i specielle tilfælde.. Ikke et sted... 

Er der nogen steder man kan stille spørgsmål som dette til nogen der kan give et svar på hvad deres tanker er... 

 

Hilsen en fortvivlet mor.....

 •  Spurgt 2 år siden  •  af Nullergris

1  Svar

Hej Laila,

Tak for dit spørgsmål.

Barselsloven er endnu ikke ændret som følge af orlovsdirektivet fra EU som skal implementeres inden den 2. august 2022. Der er derfor ikke en lovgivning som man kan finde svarene på jeres spørgsmål i.
Der er umiddelbart ikke nogle du kan spørge om der i helt særlige situationer kan overføres øremærket barsel til den anden forælder, når de nye regler er trådt i kraft.
Mit bedste bud er at kontakte de politikere, der skal forhandle aftalen på plads, og gøre dem opmærksom på den situation din familie er i, så de kan tage højde for lignende situationer i Barselsloven.

På nuværende tidspunkt er det de nuværende barselsregler der gælder, og det er ikke til at vide om I bliver omfattet af de nuværende eller nye regler.
Sidste gang man helt grundlæggende ændrede Barselsloven tilbage i 2002, havde man en overgangsperiode. De nye regler trådte i kraft med virkning fra den 1. januar 2002, men var barnet født i perioden 1. januar - 26. marts 2002, måtte forældrene selv vælge, om de ville være under de gamle regler eller de nye. De børn der blev født den 31. december 2001 eller tidligere var under de gamle regler. Børn født den 27. marts 2002 eller senere var omfattet af de nye regler.

Mon ikke at de også denne gang vil lave en form for overgangsordning? Det må vi vente at se.

Al mulig held og lykke til jeres familie fremover.

De bedste hilsener, 
Anne Line fra Barselseksperten.
Besvaret 2 år siden  •  af Anne Line Richardt
Redigeret 2 år siden

Log venligst ind for at besvare