Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere

MA Besvaret

Kære Sophia,

jeg fik en kirurgisk abort efter nakkefoldsscanning i 13+1 grundet MA i uge 7+6 (cirka). Lægerne siger vi ikke skal prøve igen før efter første menstruation. Hvorfor skal man det? Altså sådan rent biologisk set; har det konsekvenser af at blive gravid før første menstruation, og hvilke?

Derudover har jeg ifbm den kirugiske abort fået underlivsbetændelse. Min kæreste og jeg havde ubeskyttet sex søndag d.31/2 og mandag d.1/2, da både blødning og smerter var holdt op. Underlivsbetændelse kom først senere. På scanningen (d.5/2) ifbm undersøgelse af underlivsbetændelse så gynækologen jeg havde ægløsning. Derfor er min bekymring:

hvis jeg er blevet gravid, om både underlivsbetændelse og det jeg ikke har haft min første menstruation har betydning for fx evt. SA eller en MA igen? Eller andre konsekvenser.

Varmste hilsner

 •  Spurgt 4 måneder siden  •  af Sab94

1  Svar

Hej Kære Cecilie 
 
Tak for din besked. 
Jeg svarer på dit spørgsmål ud fra at MA betyder medicinsk abort og SA henviser til spontan abort. 
Hvis ikke, det er det du mener, må du skrive igen :) 
 
En graviditet kan ske selv, selv når man ikke tror det er muligt. 
Det lyder som om at både din livmoder og dit underliv generelt arbejder en del nu, både med at regenerere efter den kirurgiske abort og med at komme ovenpå efter underlivsbetændelse. 
Når det er sagt vil jeg sige, at hvis det er meningen at du skal være gravid nu, forbliver du gravid
 
Hvis ikke, kan det være du abortere spontant. 
I forhold til muligheden for spontan abort, kan det have noget at gøre med, at slimhinden, der skal holde fast på og nære det befrugtede æg ikke er stærk nok. 
Det kan være den er, men det kan også være, at den (slimhinden) har brug for en menstruation, for at, som jeg skrev tidligere, hele efter det kirurgiske indgreb og infektion og derfor vil udstøde et eventuelt befrugtet æg som en menstruation eller abort. 
 
Jeg håber det var svar på dit spørgsmål 
Kærligst Sophia 
Besvaret 4 måneder siden  •  af Sophia Puck

Log venligst ind for at besvare