Clementiner Besvaret

Hej Lena

jeg har en dejlig datter på 7 måneder. Jeg har altid gået meget op i kost både før, under og efter graviditet. Alligevel befinder jeg mig nu i lidt af en 'kattepine' synes jeg selv - min dårlige samvittighed er ved at vokse mig over hovedet. Da jeg var gravid med min datter levede jeg stort set af clementiner. Jeg køber egentlig altid øko frugt og grønt men for at 'overleve' kvalme på arbejdet spiste jeg den frugt der var gratis tilgængelig. Jeg har aldrig vidst at det var et problem.. men læser nu helt skrækkelige artikler om hjerneskader osv såfremt man spise disse konventionelle clementiner som gravid. Hvorfor frarådes de ikke til gravide af Sundhedsstyrelsen hvis det er så farligt? :-(

 •  Spurgt 2 år siden  •  af Denbekymredemor

1  Svar

Kære Michelle. 

Tak for dit spørgsmål. 
 
Jeg forstår så godt din bekymring. 
 
Jeg er enig med dig i, at det ville være godt med en vejledning fra Sundhedsstyrelsen om afholdelse fra ikke økologiske clementiner. 
Jeg vil dog råde dig til at slippe din bekymring. Den er ikke til glæde for hverken dit barn eller dig som mor. Det er forholdsvis ny viden, hvilket siger, der er mange vordende mødre, der ikke har været bevidst om clementinernes negative virkninger og spist dem med glæde.
 
Slip bekymringen. Det hjælper ingen.
 
Se din sunde tilfredse datter og nyd hende.
 
Jeg ønsker for dig du kan slippe din bekymring. 
 
Mange gode tanker 
Lena Dyhrberg 
 
Privat sundhedsplejerske 
 
 
Besvaret 2 år siden  •  af Lena Dyhrberg

Log venligst ind for at besvare