Barselsdagpenge og fødselsdepression Besvaret

Hej Anne, 

Jeg gik på barselsdagpenge tilbage i juli, ligeeftfekejeg havde færdiggjort en bachelor og lige inden jeg fødte min søn. Min mand er studerende, og det var planen, at han sempusaforts ættepå studie og modtage dobbeltklip i et halvt år, hvorefter han skulle gå over til almindelig SU med forældertillæg 

Der skete så det, at jeg har fået en slem fødselsdepression, og min mand blev nødt til at tage barsel i et halv år kun med almindelig SU, og nu hvor jeg ikke er rask endnu, må han tage et halvt år mere, denne gang helt uden indtægt. Så nu er vi virkelig på den øknomisk. 

Ved du, hvad vi kan gøre for vores økonomi i vores situation? 

 

 

 •  Spurgt 3 år siden  •  af BenedikteR

1  Svar

Hej Benedikte,

Tak for dit spørgsmål.

Det lyder til at være en rigtig træls og udmattende situation I står i. Jeg håber virkelig for dig og din familie, at du snart kommer oven på igen.

Ud fra hvad du skiver, så er du gået på barsel med barselsdagpenge som dimittend. Jeg antager, at du er fortsat på barsel med barselsdagpenge selv om du har udviklet en fødselsdepression og at du holder barsel indtil 46 uger efter fødslen.

Hvis han ikke kan holde mere orlov med SU, ville jeg enten kontakte en SU vejleder på hans studiested for at høre om der er andre muligheder for at modtage SU i denne særlige situation. Er der ikke det, ville jeg kontakte jeres kommune, for at høre om han kan modtage hjælp fra dem. Evt kontanthjælp hvis han er berettiget til det. Ellers må kommunen vejlede ham om hvilke muligheder der ellers kan være i denne specielle situation - hvis der er nogle.

Selvom jeg ikke kan give dig et klart svar, så håber jeg alligevel, at I har fået lidt at gå videre med.

De bedste hilsner fra Anne Line
Besvaret 3 år siden  •  af Anne Line Richardt

Log venligst ind for at besvare