Vedr. SU og barsel Besvaret

Hej Anne 

jeg står i den situation at jeg skal være mor i slutningen af maj 2021 og min uddannelse afsluttes i starten af juni 2021. Som jeg håber jeg stadig kan færdiggøre.. Men hvordan ser det så ud med SU, er jeg stadig berettiget til at få de 12 måneders ekstra klip? 
Jeg mindes at jeg har læst et sted at man stadig er berettiget til at få barsels SU og selvom man er færdig lige efter man har født? Men dette kan min studievejleder på skolen ikke bekræfte, han er ny i faget, og har ikke styr på disse regler. 
Er det noget du har hørt om før? Eller hvad vil du anbefale mig i denne situation? 

Da jeg tidligere har haft en virksomhed, har det ikke været en mulighed for mig at være tilmeldt en a-kasse. Og jeg er derfor først lige blevet tilmeldt i forholde til barsles dagpenge, skal man jo have være tilmeldt i et år, før man kan få det..

 •  Spurgt 2 år siden  •  af Laerkefalster

1  Svar

Hej Lærke,

Stort tillykke med familieforøgelsen og tak for dit spørgsmål.

SU delen kan jeg desværre ikke svare dig på, da det ikke har noget med selve barselslovgivningen at gøre.
Jeg har dog fundet dette link. Måske det kan hjælpe dig videre:

https://www.su.dk/su/saerlig-stoette-til-foraeldre-handicappede-mv/foraeldre/du-faar-barn-under-uddannelsen/du-faar-barn-paa-en-videregaaende-uddannelse/

Ellers vil jeg anbefale, at din SU vejleder på studiestedet tager fat i Uddannelses-og Forskningsstyrelsen, og får den hjælp, han har brug for, så han også kan svare på spørgsmålet en anden god gang. Han skal kunne svare på det spørgsmål.

Der er desværre ikke mulighed for barselsdagpenge, hvis du ikke har en dagpengeret i en A-kasse, når du føder før din uddannelse er færdiggjort. Det var en anden sag, hvis du inden for en måned efter at du afsluttede din uddannelse fødte dit barn.

Selvom jeg ikke kan give dit et endeligt svar, så håber jeg alligevel, at du har lidt at arbejdere videre med.

De bedste hilsner

Anne Line fra barselseksperten.dk

Besvaret 2 år siden  •  af Anne Line Richardt
Redigeret 2 år siden

Log venligst ind for at besvare