Min Barsel
Barselsregler, graviditetskalender, fødselsberetninger, nyheder, artikler m.m.

Du er her:min barsel»Artikler»Fødsel»Hvorfor vælge privat jordemoder?
 
 

Hvorfor vælge privat jordemoder?

Skrevet af 
Der er mange fordele ved at vælge en privat praktiserende jordemoder. Vi har samlet 5 gode grunde til dig hvorfor du med fordel kan vælge en privat jordemoder. 

Mange offentlig ansatte jordemødre har i løbet af de seneste år sadlet om og er gået fra at være ansat jordemoder i det offentlige sundhedssystem til at være privat praktiserenende jordemoder med eget firma og/eller jordemoderklinik.  

Grundet massive nedskæringer på de danske hospitalers fødegange har mange jordemødre følt, at de har måtte løbe for stærkt og dermed også måtte gå for meget på kompromis med de idealer de har til en fødsel og deres ønske om at mødre, børn og familier fortjener at få den bedste start på livet sammen. 

1) Den samme jordemoder

Når man som privat jordemoder har sin egen fødeklinik, eller tager ud i den fødendes eget hjem, eller endda med dem på hospitalet, har jordemoderen først og fremmest en enestående mulighed for at tage udgangspunkt i den gravides behov og ønsker, uden at skulle koncentrere sig om andre fødende på samme tid. Når man vælger at føde med en privat jordemoder, vil det være den samme jordemoder til alle graviditetsbesøgene som til fødslen og efterfølgende til barselsbesøg. 

Sammen med din jordemoder har I tid og ro til det vigtige. Ofte vil jordemoderbesøgene kunne foregå hjemme hos dig i vante og trygge omgivelser og I vil kunne have dybdegående samtaler om det der fylder for dig, samt dine muligheder og ønsker til fødslen.
 

2) Du vælger din jordemoder

Du vælger din jordemoder ud fra personlige præferencer, lidt på samme måde som du også vælger den læge du føler dig mest tryg ved. Det er din graviditet, det er din krop der skal føde, og det er din fødsel. Den private jordemoder er der for at hjælpe dig til at få den fødsel der passer netop dig.

Det giver tryghed og sikkerhed for dig som fødende og du får mulighed for igennem hele graviditeten at opbygge et nært og varmt tillidsforhold til din jordemoder. Dermed kan din jordemoder skabe optimale forhold for dig og din familie til den forestående fødsel. 

3) Tid, ro og nærvær til det vigtige

Under graviditeten, men også i tiden efter en fødsel kan der opstå usikkerhed og mange spørgsmål.

I offentlig regi tilbydes mellem 3-5 jordemoderkonsultationer og visse steder ligger den første jordemoderkonsultation forholdsvis sent i graviditeten. Føder man på hospital, ser man normalvis ingen jordemoder efter fødslen, som det ofte vil være tilfældet med en privat jordemoder, da de som regel tilbyder efterfødselsbesøg og ammehjælp. Ikke kun umiddelbart efter fødslen, men også i dagene efter fødslen. 

4) Stor sikkerhed

Undersøgelser viser også, at hjemmefødsler, der foregår med en privat jordemoder er mindst lige så sikre, som hospitalsfødsler. Skulle der blive brug for det, vil den fødende blive overflyttet til hospital. Det foregår normalvis stille og roligt med en ambulance, hvis jordemoderen skønner, at en overflytning vil være at foretrække eller nødvendigt. 

5) Kendtheds-faktoren

Undersøgelser  viser, at kendtheds-faktoren, - altså dét, at jordemoderen og den fødende kender hinanden - i væsentlig grad øger tryghedsfølelsen hos den gravide, hvilket ikke bare giver en nemmere og hurtigere fødsel men også mindsker risikoen for komplikationer og medicinske indgreb betydeligt.Find her din private jordemoder

Relaterede artikler

 
 
 
(C) Min-Barsel.dk | Annoncør: We Digitize