Du er her:min barsel»Nyheder»Regionshospitalet Viborg er klar med nyt tilbud til hjemmefødende kvinder
fredag, 27 januar 2017

Regionshospitalet Viborg er klar med nyt tilbud til hjemmefødende kvinder

Skrevet af 

Regionshospitalet Viborg er nu klar med et nyt tilbud til kvinder, der ønsker at føde hjemme. Nemlig Kendt jordemoder ordningen, hvor et team på tre faste jordemødre tager sig af både fødselsforberedelse, graviditetskontrol og hjemmefødsel.

Antallet af fødsler i de danske hjem har været stigende de seneste år, og nu er Regionshospitalet Viborg også klar til at tilbyde gravide, der har et ønske om at føde hjemme, at blive assisteret af en jordemoder som de kender i forvejen.

Hidtil har kvinder der bor i området omkring Regionshospitalet Viborg, haft mulighed for at føde hjemme, men det er helt nyt, at det er et team på kun tre jordemødre, hvor en af dem rykker ud, når der sendes bud efter dem fra en hjemmefødsel.  

Mange fordele ved en hjemmefødsel

Travlhed på fødegangene får flere og flere gravide til at foretrække at føde derhjemme, og der er da også mange fordele ved en hjemmefødsel. Her er ro og tid - og trygt og godt. Som bonus får du din egen jordemoder, som du har helt for dig selv.

Men fordelene ved er føde hjemme er flere. Undersøgelser viser, at sikkerheden for såvel mor som barn er akkurat lige så høj ved en hjemmefødsel som ved en hospitalsfødsel. Ved en hjemmefødsel er der heller ingen medicinsk indgriben og kvinderne kommer også hurtigere i gang med amningen. Undersøgelser viser også, at kvinder der føder hjemme, ofte også er meget tilfredse med deres fødselsoplevelse, siger chefjordemoder Katrine Corfitz Kildedal fra Regionshospitalet Viborg.

Læs også: Overvejer du en hjemmefødsel?

Gravide, som har termin efter den 1. april 2017 vil kunne benytte sig af den nye ordning. Gravide kvinder der ønsker at føde hjemme vil blive tilknyttet Kendt jordemoder-ordningen, og så vil teamets faste jordemødre tage sig af hele fødselsforløbet ligefra graviditetsundersøgelse, fødselsforberedelse og til selve hjemmefødslen. De tre jordemødre som er tilknyttet Kendt jordemoder-ordningen, er i roterende vagt, så en af de tre altid er klar til at rykke ud til en hjemmefødsel.

De tre jordemødre er også tilknyttet Hjemmefødselscaféen i Jordemoderklinikken Viborg hvor de hver anden måned fortæller om ordningen og besvarer spørgsmål fra interesserede gravide par.

Hjemmefødslerer en mulighed for raske gravide med ukomplicerede graviditeter. 

Du kan læse mere her om Kendt jordemoder ordningen

Kilde: Hospitalsenhedmidt.dk: Fød derhjemme med en jordemoder du kender