Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Region Midtjylland er klar til hjemmefødsler
tirsdag, 28 april 2020

Region Midtjylland er klar til hjemmefødsler

Skrevet af 

Region Midtjylland er helt klar til igen at tage ud til hjemmefødsler efter, at Danske Regioner her i weekenden meldte ud, at hjemmefødsler igen skal være en mulighed.

Danske Regioner meldte her i weekenden ud, at det nu er tid til, at hjemmefødsler igen skal være en mulighed for landets fødende og fødeafdelinger over hele landet fik besked om at genåbne for hjemmefødsler under covid-19 fra 1. maj 2020. 

Men hvor politikerne i Region Hovedstaden har besluttet, at der først åbnes for hjemmefødsler i Region Hovedstaden en måned senere, nemlig fra 1. juni 2020, fordi fødeafdelingerne ikke har kunne nå at blive klar til omlægningen, er Region Midtjylland helt parate til en genåbning.

Læs også: Region Hovedstaden udsaetter åbning for hjemmefodsler

Det skyldes muligvis, at der ikke har været ændret i planlægningen af hjemmefødselsjordemødrenes arbejde. Derfor kan man i Region Midtjylland være med helt oppe foran på hjemmefødselsfronten kort efter udmeldingen.

Ved fødestederne i det midtjyske er det nemlig jordemødrene der arbejder i Kendt jordemoderordninger, der varetager hjemmefødsler og det sker ved siden af fødsler i det konventionelle system. Der har derfor ikke været ændret i planlægningen af hjemmefødselsjordemødrenes arbejde og jordemødrene i Region Midtjylland kan umiddelbart tage ud og bistå fødsler i hjemmet.

- Det kræver ingen omlægning for os at starte hjemmefødslerne op, så det gør vi fra 1. maj, fortæller Ann-Birgitte Havelund Nielsen, der er vicechefjordemoder på Aarhus Universitetshospital Skejby.

I Region Midtjylland har fødestederne sammen udarbejdet et tillæg til de eksisterende retningslinjer for hjemmefødsler.

- Vi skal passe på os selv og har derfor formuleret procedurer omkring hygiejneprincipper ved hjemmefødsler. Værnemidler skal vi bruge efter samme retningslinjer som på hospitalet og så tager vi en snak med parrene om rengøring og om en henstilling til at begrænse antallet af personer ved fødslen, siger hun.

 Kilde: https://www.jordemoderforeningen.dk/nyhed/artikel/hovedstaden-udsatter-hjemmefodsler/