Du er her:min barsel»Nyheder»Hjemmefødsel bliver stadig mere populært blandt danske kvinder
torsdag, 26 oktober 2023

Hjemmefødsel bliver stadig mere populært blandt danske kvinder

Skrevet af 

Antallet af danske kvinder, der vælger at føde deres børn hjemme, er stigende. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af hjemmefødsler i Danmark steget. I 2020 fødte 1.066 kvinder deres børn hjemme, hvilket er en stigning på 14 procent sammenlignet med året før.

Flere og flere kvinder vælger at føde deres børn hjemme, fordi de ønsker en mere intim og personlig fødselsoplevelse. Hjemmefødsler giver også kvinder mulighed for at have mere kontrol over fødselsmiljøet og reducere risikoen for hospitalserhvervede infektioner.

Men det er vigtigt at huske på, at hjemmefødsler ikke er for alle. Det kræver en omhyggelig planlægning og en kvalificeret fødselshjælper for at sikre, at fødslen forløber sikkert og sundt. Hvis du overvejer en hjemmefødsel, skal du kontakte en jordemoder eller fødselslæge for at få råd og vejledning om dine muligheder.

Rapporten fra Danmarks Statistik viser også, at antallet af fødsler i Danmark fortsætter med at falde. I 2020 blev der registreret 55.395 fødsler, hvilket er det laveste antal siden 1987.

Selvom antallet af fødsler falder, er det godt at se, at flere kvinder har adgang til muligheden for en hjemmefødsel, hvis de ønsker det. Det er vigtigt, at kvinder har adgang til kvalificeret støtte og vejledning i hele fødselsprocessen, uanset om de vælger at føde deres børn hjemme eller på hospitalet.

Læs også: https://min-barsel.dk/fodsel/man-d-kan-da-ikke-fode-hjemme Artiklen, skrevet af den dygtige doula Astrid Givard diskuterer spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt og sikkert at føde hjemme, og sætter fokus på de fordele og ulemper, der er forbundet med at vælge denne fødselsmulighed. Artiklen er først og fremmest skrevet til manden eller fødselspartneren. 

Læs også: https://min-barsel.dk/fodsel/en-mindful-hjemmefodsel

Kilde: https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/borgere/befolkning/foedsler