Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Nye regler for 'barselsorlov som selvstændig'
fredag, 09 juni 2017

Nye regler for 'barselsorlov som selvstændig'

Skrevet af 

Hvis du er selvstændig, på barsel, eller selvstændig der skal til at gå på barsel, vil du snart modtage en e-mail i din E-boks om, at der pr. 1. juli 2017 er nye regler om barselsorlov som selvstændig. Hvor man hidtil har kunne holde enten deltids- eller fuldtidsorlov, kan man fra den 1. juli 2017 også holde 75% af sin normale arbejdstid, når man er selvstændig.

Førhen kunne selvstændige der skulle på barsel frit vælge om de ville holde orlov med barelsdagpenge i enten 50% (halvtid) eller 100% (fuldtid) af deres normale arbejdstid. Men nu kan man også vælge at holde orlov med barselsdagpenge i 75 % af den normale arbejdstid, når man er selvstændig.


Ønsker du at ændre din orlov?

Hvis du står for at skulle på barsel, eller hvis du på nuværende tidspunkt holder barsel på halvtid eller fuldtid, og du ønsker at gøre brug af de nye regler, har du mulighed for at ændre den orlov som du holder efter den 1. juli 2017.

Det er ikke muligt at ændre på orlov, du allerede har holdt. Du kan tidligst lave ændringen fra den 1. juli 2017. Det gør du ved at logge på www.borger.dk og vælge barsel/ændring til orlov.  

Du kan læse mere om de nye regler i barselsbekendtgørelsen §§ 3-7 på www.retsinformation.dk.

Her på Min Barsel kan du også finde BARSELSREGLER FOR SELVSTÆNDIGE

Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte din kommune.