Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Regionsaftalens to-procents effektivitetskrav fortsætter
torsdag, 08 juni 2017

Regionsaftalens to-procents effektivitetskrav fortsætter

Skrevet af 

Regionsaftalens såkaldte to-procents effektivitetskrav vil blive videreført i sin nuværende form. Sådan lyder meldingen efter at regerningen igår indgik en aftale med Danske Regioner om regionernes økonomi for 2018. 

Regeringen og Danske Regioner har igår indgået en aftale om regionernes økonomi for 2018. Aftalen har til formål at udvikle sundhedsvæsenet med en nytænkning af opgaveløsningen, og derfor måles hospitalerne nøje på deres deres produktivitet, behandlingskvalitet, patientsikkerhed og driftsøkonomi.

Effektivitetskravet betyder, at de ansatte på landets hospitaler skal løbe stadigt hurtigere i effektivitetens hellige navn. 

Aftalen vil accelerere de i forvejen urimelige arbejdsvilkår på hospitalerne, hvilket igen vil skade patientsikkerheden, mener HK Kommunals formand, Bodil Otto.

"Jeg havde ærligt talt håbet på, at man selv i Finansministeriet havde kunnet indse, at medarbejderne på hospitalerne allerede er spændt for i en grad, så man flere steder ikke længere kan stå inde for behandlingen af patienterne. Men finansministeren har beklageligvis valgt at vende det blinde øje til dagens virkelighed i sundhedsvæsenet", lyder det fra formanden. 

Ifølge Bodil Otto betyder det årlige krav om produktivitetsstigninger, at de ansatte i 2017 leverer 45% mere pleje og patientbehandling end i år 2000.

Hun mener, at de ansatte bliver mast i den nye regionsaftale og at personalet mange steder er udsat for et helt urimeligt arbejdspres, der har været medvirkende til, at flere og flere hospitalsansatte har sagt deres job op, og hun appellerer til, at der bliver gjort noget alvorligt ved personalesituationen ved efterårets finanslov.

Bodil Otto mener, at det ville klæde regeringen at åbne øjnene for virkeligheden i Danmark.

Kilde: Fm.dk: Økonomiaftale med Danske Regioner er på plads 

Kilde: HK.dk: Ansatte bliver mast i ny økonomiaftale