Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Fødsel»En Mindful hjemmefødsel

En Mindful hjemmefødsel

Skrevet af 

Da de naturlige fødsler blev unaturlige

Der var engang hvor hjemmefødsler var den eneste mulighed for kvinder at føde deres børn på. Så indtog de bedøvende lægemidler fødselsscenen og de naturlige fødsler blev nu unaturlige, fordi bedøvelsen ofte satte fødslen i stå.
 
Kejsersnit, sugekop, tang m.m. blev nødvendige fødselsredskaber for at få børnene ud.

 

 
Fødsler blev hospitaliseret og hjemmefødsler gik næsten i glemmebogen. I mange år blev kvinder, der ville føde hjemme nærmest anset som uansvarlige, for tænk på hvad der dog ikke kunne ske.
 
Mindful birth metoden understøtter hospitalsfødsler og hjemmefødsler. Faktisk er jeg som grundlægger af Mindful birth metoden, fortaler for, at flere skulle tilbydes hjemmefødsler med en Mindful birth uddannet jordemoder.

Læs også: Flere vælger hjemmefødsel

Tryghed er kodeordet

Mindful birth metoden underviser bl.a. den gravide og hendes partner i hvad utrygge omgivelser gør ved fødsler. 
 
Forestil dig et hvidt malet oplyst rum med en ”seng” der ligner et operationsleje (Eller minder kvinden om gynækologiske undersøgelser) Diverse udtag i vægen med instrumenter, ilt og sug. En stor lampe i loftet, som igen henleder tankerne på en operationsstue. Ind og ud af døren kommer mere eller mindre fremmede mennesker som du ikke kender, og de vil måle dit og dat. De informere om risiko og procedure, for det skal de. 
 
Forestil dig så dit egen rum eller sted, hvor du kan slukke eller dæmpe lyset. Tænde et stearinlys måske. Sætte din egen musik på. Der kommer kun dem som du har inviteret. Mellem bølgerne kan du nusse lidt rundt og gøre lige hvad du vil, for det er dig som bor der. Du er i dit trygge hjem, som du kender.
 
Hvor ville du føle dig mest tryg?
 
"På hospitalet", tænker du måske stadig, - fint så er det der du tager hen. Men tænk lige over dette. Hvis du var et dyr (og det er du), hvad ville du så gøre?
 
 
 

Alle dyr søger ro og tryghed inden fødslen

Alle dyr søger hen et sted hvor der er mørkt, en tryg krog eller hule hvor de kan være i fred. De bryder sig ikke om at blive overvåget. Føler de sig truet af noget udefrakommende så føder de ikke.
 
Du er ikke anderledes indrettet. Dit kamp-/flugtsystem registrerer/vurderer 10 % bevidst og 90 % ubevidst eventuelle fare, og når dit faresystem er aktiveret så producerer du ikke det hormon (Oxytocin) som skal fremkalde bølgerne (veerne) der skal til for at dit barn kan flytte sig fra livmoderen til fødselskanalen og ud til dig. 
 
Med andre ord; Omgivelserne som du vælger at føde i har langt større betydning end du tror.
 

Mindful Birth metoden

Mindful birth metoden handler om bevidst, at bringe dig selv hen i ro/hvile systemet. Ro/hvile systemet som er din naturlige fødselstilstand. Der hvor din fantastiske og intelligente krop arbejder med fødslen og ikke i mod den. Metoden vil vække den glemte viden inde i dig om naturlige, rolige og fredfyldte fødsler.
 
Alt taler for, og flere undersøgelser i udlandet og herhjemme, taler for, at vi understøtter flere kvinder til at føde hjemme. Fødsler handler om accept, og det er her Mindful birth metoden og hjemmefødsler kan gå hånd i hånd og forberede den hjemmefødende på en naturlig fødsel.
 
Faktisk så er 3 jordemødre fra "Kendt jordemoder-ordningen" på Fyn (de står for alle hjemmefødsler på Fyn) i gang med at uddanne sig som Mindful birth undervisere. Intentionen er at tilbyde alle hjemmefødende på Fyn Mindful birth fødselsforberedelse. 
 

Pssst! Kunne du tænke dig at få sparring af Bjarne Dam Larsen? 

Så hop over i Klub MB og stil ham et spørgsmål

Læs også: Overvejer du en hjemmefødsel? 

 Skrevet af