Du er her:min barsel»Nyheder»Færre børn fødes i Danmark: Fertiliteten falder til laveste niveau nogensinde
lørdag, 30 december 2023

Færre børn fødes i Danmark: Fertiliteten falder til laveste niveau nogensinde

Skrevet af 

Danmark oplever det laveste antal fødsler i 34 år, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Færre børn fødes, og fertiliteten er også faldet til det laveste niveau nogensinde.


Selvom faldet i fødselstallet kan skyldes flere faktorer, såsom den økonomiske usikkerhed og usikkerhed om fremtiden på grund af COVID-19-pandemien, kan stigende karriereambitioner og en øget bevidsthed om klimaforandringer også spille en rolle i, at færre vælger at få børn. Dette fald i fødselstallet og fertiliteten kan have en række konsekvenser for samfundet og økonomien.

Antallet af fødsler i Danmark er faldet til det laveste niveau nogensinde, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik. I 2021 blev der født 54.704 børn, hvilket er en nedgang på 3,6% i forhold til året før og det laveste antal fødsler siden 1987.

Faldet i antallet af fødsler kan skyldes en række faktorer, herunder den økonomiske usikkerhed og usikkerheden om fremtiden som følge af COVID-19-pandemien. Desuden kan stigende karriereambitioner og en øget bevidsthed om klimaforandringer også spille en rolle i, at færre vælger at få børn.

Fertiliteten i Danmark, som måles ved det samlede antal børn, som en kvinde vil få i løbet af sit liv, er også faldet til det laveste niveau nogensinde. I 2021 var fertiliteten 1,54 børn pr. kvinde, hvilket er en nedgang fra 1,59 børn i 2020.

Det lave fødselstal og faldende fertilitet kan have en række konsekvenser for samfundet og økonomien, herunder en mindre arbejdsstyrke og mindre indtægter fra skat og afgifter til at finansiere velfærdsydelser som sundhed og pension.

Kilde: https://www.dst.dk/da/Statistik/emner/borgere/befolkning/fertilitet