Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Stop ikke med at give D-vitamin
lørdag, 20 august 2016

Stop ikke med at give D-vitamin

Skrevet af 

Professor og overlæge Henrik Thybo Christesen, manden, der opdagede de fejlproducerede D-vitamindråber med et foruroligende højt D-vitamin-niveau, der endte med at forgifte en række spædbørn, opfordrer nu forældre til ikke at ikke at droppe D-vitaminer til spædbørn.

De fejlproducerede D-vitamindråber fra firmaet Inno Pharma, der fejlagtigt var så stærke, at de anbefalede 5 dråber dagligt svarede til 375 dråber dagligt, har forskrækket mange forældre så meget, at de enten undlader at give D-vitamindråber eller er blevet usikre i forhold til brug af D-vitamindråber. 

Henrik Thybo Christensen fremhæver, at det var en helt enestående fabrikationsfejl fra firmaet Inno Pharma, og at alle andre D-vitamindråber i de danske butikker er i orden.

I følge overlægen, kan det have alvorlige konsekvenser, hvis man undlader at give sit spædbarn D-vitamin. Mangel på D-vitamin kan være med til at svække immunforsvaret, så barnet ikke er så modstandsdygtigt over for infektioner og immunologiske sygdomme. Desuden kan D-vitaminmangel gå ud over knogleopbygningen og forårsage bløde knogler.

Da spæbørn ikke må udsættes for mere end et par solstrejf, får spædbørn ikke nok D-vitamin fra solen, som ellers er vores primære kilde til D-vitamin om sommeren. Heller ikke modermælk og modermælkserstatning indeholder tilstrækkelig D-vitamin. 

Myndighederne anbefaler, at man giver sit barn tilskud af D-vitamin indtil det er to år. Børn med mørkere hud eller børn, som er tildækket og ikke får sol på huden, skal have tilskud af D-vitamin hele børnealderen.

Læs også artiklen: D-vitamin og ondt i maven

Kilde: DR.dk: Læger advarer småbørnsforældre efter forgiftninger: Drop ikke D-vitaminerne