Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Ny undersøgelse viser stor tilfredshed med graviditet og fødsel i Danmark
onsdag, 04 januar 2023

Ny undersøgelse viser stor tilfredshed med graviditet og fødsel i Danmark

Skrevet af 

Ny undersøgelse viser stor tilfredshed med graviditet og fødsel i Danmark

En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at de fleste kvinder i Danmark er tilfredse med den varetagelse, de har fået under graviditeten og fødslen.

Undersøgelsen, der er baseret på spørgeskemaer fra over 10.000 kvinder, viser, at 85% af kvinderne følte sig godt informeret om deres graviditet og fødsel, og at 79% følte sig godt behandlet af sundhedspersonalet.

Desuden var der stor tilfredshed med ammevejledningen, med 95% af kvinderne, der følte, at de fik den hjælp og støtte, de havde brug for.

De fleste kvinder, der deltog i undersøgelsen, fødte på hospitaler, men også fødeklinikker og hjemmefødsler var repræsenteret. Resultaterne var generelt ens uanset fødested, men kvinder, der fødte på fødeklinikker, rapporterede en højere tilfredshed med den personlige varetagelse, de fik.

Graviditet og fødsel er en stor og vigtig begivenhed i en kvindes liv, og det er glædeligt at se, at de fleste kvinder i Danmark føler sig godt informerede og godt behandlede under denne proces. Sundhedsstyrelsen vil fortsætte med at arbejde for at forbedre varetagelsen af gravide kvinder og deres børn i Danmark.

  • Undersøgelsen er gennemført af Sundhedsstyrelsen i samarbejde med Dansk Sygeplejeråd og Jordemoderforeningen.
  • Den omfatter data fra spørgeskemaer fra over 10.000 kvinder, der har født i Danmark i perioden 2016-2018.
  • Undersøgelsen viser, at 85% af kvinderne følte sig godt informeret om deres graviditet og fødsel, mens 79% følte sig godt behandlet af sundhedspersonalet.
  • 95% af kvinderne, der deltog i undersøgelsen, følte, at de fik den hjælp og støtte, de havde brug for med amning.
  • Resultaterne var generelt ens uanset fødested, men kvinder, der fødte på fødeklinikker, rapporterede en højere tilfredshed med den personlige varetagelse, de fik.

Kilde: Sundhedsstyrelsen (https://www.sst.dk/)