Du er her:min barsel»Nyheder»Gravide kvinder bør undgå at tage febernedsættende medicin i første trimester
søndag, 26 februar 2023

Gravide kvinder bør undgå at tage febernedsættende medicin i første trimester

Skrevet af 

En ny undersøgelse, der er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift "PLOS Medicine", viser, at brug af febernedsættende medicin i første trimester af graviditeten kan øge risikoen for fødselsskader hos fosteret.


Undersøgelsen, der er lavet af forskere fra Aarhus Universitet og University of Pennsylvania, har analyseret data fra over 1 million graviditeter i Danmark og fandt, at gravide kvinder, der havde taget febernedsættende medicin i løbet af de første tre måneder af graviditeten, havde en øget risiko for at føde børn med misdannelser i ansigtet, hjernen eller ryggen.

Læger anbefaler derfor, at gravide kvinder i stedet søger råd hos en læge eller jordemoder, inden de tager febernedsættende medicin. "Det er vigtigt at huske, at mange medicinske tilstande, der kan forårsage feber, kan behandles på andre måder, såsom væskeindtagelse og hvile, indtil feberen går ned af sig selv," siger overlæge i gynækologi og obstetrik ved Aarhus Universitetshospital, Henrik Toft Sørensen.

Kildehenvisning: "PLOS Medicine", Aarhus Universitet, University of Pennsylvania. "Febernedsættende medicin i første trimester øger risiko for fødselsskader" (2022