Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»LO: Giv forældre ret til at holde fri ved børns sygdom
fredag, 19 maj 2017

LO: Giv forældre ret til at holde fri ved børns sygdom

Skrevet af 

LO vil have politikere til at sikre forældres ret til at blive hjemme ved børns sygdom. Det skal ske ved hjælp af en lovgivning på området der giver økonomisk sikring et vist antal dage om året. 

"Når Sverige og Norge kan - så kan vi vel også få en ordentlig lovgivning, så forældrene ikke skal tvinges til at sende sløje børn i daginstitutionerne. Det ville gøre hverdagen bedre for børn, forældre og pædagoger!" Sådan skriver BUPL på deres facebookside efter Avisen.dk har bragt en artikel om LO´s forslag. 

Det sker da også alt for ofte, at syge børn sendes afsted i institution, hvor de burde have været blevet hjemme og fået pleje, ro og ekstra omsorg hos deres mor og far. Ikke nok med at det er synd for barnet: Måske har barnet endda feber og kan smitte andre børn og voksne i institutionen.

Det har været oppe i medierne flere gange, at forældre føler sig pressede til at aflevere syge børn, fordi de er bange for at miste deres arbejde, hvis de får for mange sygedage på deres børns og egne vegne. 

Hvis det står til LO skal det være slut med den dårlige samvittighed og syge børn i institutionerne, for forældre bør sikres ret til at blive hjemme med syge børn et vist antal dage, hvor de kan dækkes af en form for dagpenge. LO´s forslag går på, at fagforeningerne og arbejdsgiverene, kan forhandle supplerende løn oveni som en del af overenskomstforhandlingerne, og at det skal ske i takt med, at medlemmerne ønsker det. - Et ønske der kræver hjælp fra de folkevalgte på Christiansborg. 

Næstformand i LO Nanna Højlund udtaler til Fagbladet FOA, at man fra lovgivers side bør føle et stort ansvar for syge børn. Danmark er et af de lande, hvor mødre og fædre tilsammen arbejder mest, og det har nogle konsekvenser, når familie og arbejdsliv skal hænge sammen. 

Også FOAs formand Dennis Kristensen mener, at man med lovgivning kan sikre forældres mulighed for at blive hjemme med syge børn, samtidig med, at man med overenskomsterne kan sikre, at man ikke mister al indtjening eller muligvis får fuld dækning. "Det kan koste lidt for arbejdsgiverne, men det kan jo dækkes ind med sygedagpenge, og ved at vi i overenskomsterne lægger ovenpå", siger Dennis Kristensen til Fagbladet FOA.

Læs mere: Fagbladet FOA

Kilde: Avisen.dk