Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Lis Munk fortsætter som formand for Jordemoderforeningen
onsdag, 07 april 2021

Lis Munk fortsætter som formand for Jordemoderforeningen

Skrevet af 
 

Lis Munk er genvalgt som formand for Jordemoderforeningen for de næste fire år. Hun er formand i en tid med mange vigtige punkter på dagsordenen, hvor vi står overfor et løft på mange fronter. Der skal især arbejdes for kvaliteten af forholdene på fødegangene både i forhold til de fødende kvinders oplevelse, og i forhold til jordemødrenes oplevelse af deres arbejdsforhold, lønforhold mv.  


Lis Munk, der er genvalgt som formand for Jordemoderforeningen har været formand siden 1. september 2019, hvor hun overtog posten efter tidligere formand for Jordemoderforeningen Lillian Bondo, der gik af mellem to valgperioder og efter hele 18 år. Lis står overfor fire nye betydningsfulde år, hvor der er fuld smæk på opgaver at løfte. 
- Jeg er glad og stolt over at skulle fortsætte det arbejde, som vi har sat i gang, siger Lis Munk til Jordemoderforeningen, og fortsætter: 

- De seneste måneder har der været vigtige dagsordener som kvalitet, arbejdsmiljø og vilkår samt kampen for ligeløn, som vi har arbejdet med. Det fortsætter vi med, og samtidig tager vi fat på at gøre vores politiske strategi, som kongressen vedtog i efteråret 2020, til virkelighed. Der er et arbejde, jeg glæder mig ekstra meget til, fordi det kommer til at involvere mange jordemødre og i sidste ende giver det løft til jordemødrene, vi håber. 

Lis Munk er uddannet jordemoder i 1991 og har en Master i Health Informatics.

Hun har arbejdet på flere fødesteder på Sjælland, i Jylland og været ansat som udviklingsjordemoder på Hvidovre Hospital. Lis Munk har tidligere været ansat i Jordemoderforeningen som udviklingskonsulent samt som sekretariatschef og siden som jordemoderfaglig konsulent i den svenske paraplyorganisation for blandt andre jordemødre.

Foto: Claus Boesen
Kilde: Jordemoderforeningen: Lis Munk er genvalgt som formand af Jordemoderforeningen