Min Barsel

Spørg jordemoderen, barselsregler, aktikler, graviditetskalender og meget mere
Du er her:min barsel»Nyheder»Jordemoderforeningen har 7 konkrete løsninger til bedre svangreomsorg
fredag, 15 juli 2022

Jordemoderforeningen har 7 konkrete løsninger til bedre svangreomsorg

Skrevet af 

Jordemoderforeningen har lavet 7 konkrete bud på hvorledes der kan komme en styrket kvalitet i svangreomsorgen. 

I dag er dagen, hvor Sundhedsminister Magnus Heunicke skal i samråd om de udfordringer der er i svangreomsorgen. Hos Jordemoderforeningen håber de, at ministeren udover at svare på spørgsmål fra SF og Enhedslisten også vil komme med et bud på, hvad der skal til for at sikre bedre vilkår for såvel fødende som for jordemødre.

I dag er også dagen, hvor Jordemoderforeningen præsenterer deres bud på, hvordan man ved hjælp af 7 konkrete forslag, netop får styrket kvaliteten i svangreomsorgen igennem bedre vilkår for jordemødre og fødende. Udspillet beskriver de vigtigste fakta om jordemødres arbejde, samt hvilke primære udfordringer der er for svangreomsorgen og jordemødrenes arbejde. 

De 7 bud til forbedringer på fødselsområdet indeholder 4 bæredygtige løsninger, der giver trygge fødsler samt 3 løsninger der styrker fastholdelse af jordemødre på fødegangen.

Bæredygtige løsninger, der giver trygge fødsler:

1. Højere kvalitet i graviditets,- fødsels- og barselsforløb ved at styrke fødselsforberedelse og styrke hjælpen til familiedannelse og amning.
2. Flere jordemødre på fødegangen, så der er tid til det faglige arbejde fra start til slut. Alle fødende har ret til en jordemoder, også under spidsbelastninger.
3. Mere kontinuitet både før, under og efter fødslen, hvor det er muligt at se den samme jordemoder i hele graviditets-og fødselsforløbet.
4. Bedre struktur ved at sikre en opdeling i mindre enheder med søjleadskillelse og med mindre ledelse spænd.


Løsninger der styrker fastholdelse af jordemødre på fødegangen: 

1. Bedre arbejdstilrettelæggelse ved at vagtarbejdet fordeles på flere jordemødre og belastningen spredes ud, samt at jordemødre får mere medindflydelse på vagtplanlægning.
2. Flere udviklingsmuligheder for jordemødre med fokus på kompetenceudvikling, efteruddannelse og mulighed for specialisering så de kan fastholdes gennem hele arbejdslivet.

3. Bedre løn og pension med et lønniveau, der afspejler jordemødres ansvar, kompetencer og værdi for samfundet, og dertil en bedre pensionsdækning.

Du kan læse hele udspillet her: Styrket kvalitet i svangreomsorgen