Du er her:min barsel»Nyheder»Jordemoderforeningen kæmper for bedre arbejdsvilkår i det offentlige sundhedsvæsen
mandag, 19 juni 2023

Jordemoderforeningen kæmper for bedre arbejdsvilkår i det offentlige sundhedsvæsen

Skrevet af 

Jordemødre er en vigtig del af det offentlige sundhedsvæsen, og det er afgørende at sikre, at de har attraktive arbejdsvilkår for at kunne levere den bedst mulige pleje til gravide kvinder og deres børn. Jordemoderforeningen i Danmark har nu lanceret et politisk udspil, der sigter mod at forbedre arbejdsvilkårene og karrieremulighederne for jordemødre i det offentlige sundhedsvæsen.

Udspillet, "Skab attraktive arbejdspladser for jordemødre i det offentlige sundhedsvæsen", er en kampagne, der sigter mod at forbedre arbejdsvilkårene og karrieremulighederne for jordemødre i det offentlige sundhedsvæsen.

I udspillet argumenterer Jordemoderforeningen for, at jordemødre er en vigtig del af det offentlige sundhedsvæsen, og at det er vigtigt at sikre, at de har attraktive arbejdsvilkår for at kunne levere den bedst mulige pleje til gravide kvinder og deres børn. De peger på, at der i øjeblikket er mangel på jordemødre i det offentlige sundhedsvæsen, og at dette kan føre til overbelastning og dårligere kvalitet i plejen.

Jordemoderforeningen fremsætter flere konkrete krav i udspillet, herunder flere midler til rekruttering og fastholdelse af jordemødre, bedre arbejdstidsregler og flere muligheder for faglig udvikling og karriereudvikling. Foreningen kalder på regeringen og kommunerne til at handle nu for at sikre, at der er tilstrækkeligt med kvalificerede jordemødre til at levere en højkvalitetspleje til gravide kvinder og deres børn.

Jordemoderforeningen argumenterer for, at dette er vigtigt for at imødekomme den aktuelle mangel på jordemødre og for at sikre, at det offentlige sundhedsvæsen kan levere den bedst mulige pleje.

Kilde: https://jordemoderforeningen.dk/2022/10/11/skab-attraktive-arbejdspladser-for-jordemoedre-i-det-offentlige-sundhedsvaesen/